Millet İttifakı'nın CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, Gerenköy'den başlattığı proje tanıtım toplantılarına devam ediyor. Her akşam başka bir mahallede vatandaşlarla buluşup projelerini tanıtan Fatih Gürbüz'ün son durağı Yeni Foça oldu. Taş Kahve'de gerçekleşen proje tanıtım toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salon katılımcıları almayınca, çok sayıda vatandaş, programı soğuk havaya rağmen dışarıdan izledi.
Büyük bir coşku içerisinde geçen toplantıya; CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç, Yeni Foça Belediyesi eski başkanlarından Cengiz Uysal ve Osman Yurtseven ile birlikte partililer ve vatandaşlar katıldı.
CHP ve İYİ Parti Foça ilçe başkanlarının açılış konuşmalarının ardından söz alan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Fatih Gürbüz'ün elini havaya kaldırarak, "Beni üç dönem üst üste seçtiren sizlerin o büyük desteğiyle, 2004 yılında Ali İlcan başkanımızdan devraldığım bayrağı, 1 Nisan'da Sayın Fatih Gürbüz'e devredeceğime olan inancım tamdır" diye konuştu.
Başkan Demirağ'ın ardından söz alan Yeni Foça Belediyesi eski Başkanı Osman Yurtseven,  belediyesi kapatılmadan önce CHP'nin Yeni Foça'daki yerel iktidarının 1999-2004 yılları arasında bir dönem kesintiye uğradığını, o dönemde belediyenin hizmet yapamaz hale geldiğini ve personel maaşlarının ödenemediğini hatırlattı.  Yeni Foça'daki bir dönemlik kayıptan ibret alınması gerektiğini belirten Yurtseven, "Hiçbir belediye başkanımız çalmadı, çaldırmadı. Foça'ya kalıcı hiçbir zarar vermedi. Bunun içindir ki, 7'den 70'e herkesi Foça'mızın teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Cumhur İttifakı adayına isim vermeden gönderme yapan Osman Yurtseven, Fatih Gürbüz'ün arkasında 6 tane eski belediye başkanı olduğuna dikkat çekti. Foça'da "deneyim" üzerinden söylem geliştirenlere yanıt veren Osman Yurtseven, şunları söyledi: "Adayımız Fatih Gürbüz'ün arkasında bu ilçede görev yapmış, ehliyetini ispat etmiş,  birbirinden kıymetli 6 tane eski belediye başkanı var. Rakip partinin araçlarında 'Ehline Emanet' yazıyor.  Ben de diyorum ki, onların da dediği gibi, Foça'yı ehline emanet edin ama ehli aramaya gerek yok, işte ehli, işte Fatih Gürbüz"
Daha sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da seçim yarışında son düzlüğe girildiğini belirterek, şöyle dedi: "Haftaya pazar günü oy kullanacağız. Biz projelerimizi anlatıyoruz,  bugün de buraya projelerimizi anlatmaya geldik.  Ancak bu milleti domates, biber, soğan kuyruğuna sokanlar proje anlatamıyorlar. Hiçbir şey vaat edemiyorlar. Çünkü bir şey vaat edecek güçleri kalmadı. 17 yılda bu milleti tanzim satışlara mahkum ettiler. Ve biz de 31 Mart'ta bu tanzim satışçıları sandığın dibine gömeceğiz."
Konuşmaların ardından, Yeni Foça için hazırladığı projeleri barkovizyon eşliğinde tanıtan Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, halkı yönetime katmak istediğini belirtti. Önceliklerini sıralayan ve nasıl bir yönetim anlayışı içinde olacağını anlatan CHP'li Fatih Gürbüz, "Foça'yı beraber yöneteceğiz" dedi.

Foça'yı daha iyi yerlere taşımak için gece gündüz çalışacaklarının sözünü veren Fatih Gürbüz, Foça'nın sahip olduğu tarihi zenginlikleri aslına sadık kalarak koruyacaklarını, Kooperatifleşme yoluyla üreten kadınları bir araya getirip destekleyeceklerini, kırsalda kalkınmanın önünü açacaklarını, kentte yaşayan sanatçıların da desteğini alarak kültürel-sanatsal faaliyetlere daha çok önem vereceklerini, balıkçıların sorunlarına çözüm üreteceklerini, turizmi dört mevsime yaymak için çalışacaklarını,  işsizliği azaltmak için mücadele edeceklerini, küçük esnafın yanında olacaklarını, çocukları geleceğe hazırlamak için başta Çocuk Belediyesi olmak üzere hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çözüm odaklı çalışmalar yapacaklarını ve futbolla sınırlı kalmayıp sporsal faaliyetleri farklı branşlara yayacaklarını açıkladı. 

Toplantı Belediye Meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla son buldu.