GÜNDEME BAKIŞ-  Bayraklı Belediye Başkan aday adayı CHP’li Metin Güler, başkan olması durumunda sosyal belediyeciliğe önem vereceğini söyledi. Güler,  “Bunun için önemli projeler hazırlandık. Bayraklı’da vatandaşlarımız, sosyal etkinliklerin çoğalması için mahallerde kulüplerin kurulması gerekiyor. Bu kulüpler sanatın ve sporun bütün dallarını içerisinde barındıracak. Bu tarz projeler, ilçemizdeki cevherleri açığa çıkarmakta da önemli bir rol oynayacaktır” diye konuştu.

CHP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DİĞER PARTİLERDEN FARKLI!
CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına ülkeye örnek olduğunu kaydeden Güler, şu sözleri söyledi: “İzmir’de Büyükşehir olmak üzere bütün belediyelerimizi başarılı buluyorum. CHP’nin belediyecilik anlayışı diğer partilere göre çok farklıdır. CHP belediyeciliği, doğayı, insanı korumak, gelecek nesillere daha iyi bir hayat sunmak için çalışır. Büyükşehir, tarım konusunda büyük yatırımlar yaptı ve çok olumlu sonuçlar aldı. Büyükşehir’in gerçekleştirdiği tarım politikası, tarımın nasıl ayağa kaldırılacağını gösterdi. Bence, bu Türkiye’ye örnek olacaktır. Burada partinin anlayışı önemlidir. Biz bunu rehber alıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim önceliğimiz insan ve doğa olacaktır. Böyle güzel işlerin altına imza attıktan sonra, CHP’nin oyunun düşmesine söz konusu olamaz. Vatandaş hizmet veren kişiye parti sandıkta destek verir, biz bunun farkındayız”

EĞİLİM YOKLAMASI SAĞLIKLI BİR YÖNTEM
CHP’li Güler, eğilim yoklamasının da sağlıklı bir yöntem olduğunu kaydetti. Güler, “Ön seçim parti tabanını ve dinamiklerini daha diri tutuyor. Ön seçim, eğilim yoklaması olsun. Böyle olunca da partimizin demokratik şekilde oluşturduğu kurumlar karar veriyor. Eğilim yoklamasında, ilçe başkanlarına, üyelere, delegelere soruluyor. Kişi sadece siyasi bir figür olarak sorulmuyor, çalışmalarınız, projeleriniz, emekleriniz daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Bizim, çok kısa zamanda çok yol almamız gerekiyor. Genel merkezimizin vereceği her karar tüm partililerimizin saygı göstermesi gerekiyor. Partimiz zaten bu tarz konularda titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Yöntem farklı olabilir fakat Türkiye’nin her yerinde, en doğru aday tespit edilmeye çalışılıyor” dedi.