Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konak Belediyesi’nin kahveci esnafında destek vermeye çalıştığını, AK Partililer buna karşı çıktığı söylemesinin kentte gündeminde oturdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi’nin ‘muhtarlara nakdi destek’ önergesini değerlendirdi, AK Partilileri eleştirdi.  

ÖNCE RET, SONRA DA ÇEKİMSER OYU KULLANDILAR
Meclis’te yaşanan tartışma ile ilgili açıklamada bulunan Gruşçu, “CHP grubu kahvecilere yönelik 350 TL olmak üzere bir destek önergemiz oldu. Belediye Başkanımız Abdül Batur da önergeye destek oldu. Bunu gündeme alarak meclise getirdik. Meclis toplantısında AK Parti grubu ‘biz bu önergeyi desteklemeyeceğiz’ dediler. Buradaki temel mesele süreci siyasete alet etmeye çalışıyor. Buradan bir zimmet çıkaracağını savundular. Biz bu işin zimmeti olmadığını zarar gören esnafa destek vermek istediğimizi söyledik. Burada zarar görmüş kahvecinin ne pahasına olursa destekleyeceğimizi söyledik. Oy çokluğuyla geçti. AK Parti grubu önce ret oyu verdi, daha sonra da çekimser oy kullandı” dedi.  

TEMEL AMAÇ SİYASETE ÇEKMEK
AK Partililerin konuyu siyasete çekmeye çalıştığını savunan Gruşçu, “AK Parti grubu ‘Muhtarla ilgili önerge verildik’ gibi söylemlerle temel amacı konuyu siyasete alet çabasıdır. Biz buruda muhtarların devlete bağlı, kamuda görev yapan kişiler olduğunu söylüyoruz. Devlet tarafından zaten maaşları ödeniyor. Belli bir ödenek sağlanıyor. Kahveciler için böyle bir durum yok. Pandemiden en çok zarar görmüş kepenk kapatmış kişiler. O yüzden bunlar bu süreci siyasete alet etmek için muhtarları öne sürdüler. Muhtarları yanına alabilmek adına böyle bir şey yaptılar. Biz siyaset yaptıklarının farkındayız. Biz hiç o noktaya gelmiyoruz. Esnafa yardım etmemiz gerekiyordu, bunu yaptık. Doğru da yaptık. İşin geri kalan tarafı siyaset teferruatıdır” diye konuştu.  

MUHTARLAR ÜZERİNDEN PRİM KAZANMAYA ÇALIŞMASINLAR
Konak Belediyesi’nin vatandaşlara destek vermeye devam edeceğini kaydeden Gruşçu AK Partililere şu şekilde çağrıda bulundu:
“Ne muhtarlar üzerinden siyaset yapıp, prim kazanmaya çalışsınlar, ne de vatandaşımızın gözünü boyayıp hoş görünmeye çalışsınlar. Biz vatandaşımızın, esnafımızın, işçimizin emekliğimizin, öğrencimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Konak Belediyesi öğrencilerimize tablet desteği verdi. İşçilerimizin, emekçilerimizin asgari ücret konusundaki partimizin görüşünü ortaya koydu. Ekmeklilerimizin hakkını hep gözettik. Esnafımızın daha önce işgaliyelerini ertelemiştik. Şimdi de kahvecilerimize bu desteği AK Partililerin engellerine rağmen vermeye devam edeceğiz.”