GÜNDEME BAKIŞ- CHP Konak ilçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gruşçu, 2 yıllık başkanlık döneminde hayata geçirdiği projeleri ve yol haritasını anlattı.

EN UFAK HİLE VE ŞAİBE DÜŞÜNCESİ OLUŞMADI
Mahalle delege seçimlerini değerlendiren Başkan Gruşçu, “Konak’ta kongre delege seçimleri çok yüksek katılımla gerçekleşti. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de bizim şeffaf bir yönetim anlayışı ve demokrasiye olan inancımızla buradaki partili arkadaşlarımıza inancımız ve güvencimizle bir süreç yürütmekle alakalıydı. Bunun da çok iyi bir şekilde başardık. Çünkü 111 mahallemizin tamamında eksiksiz bir şekilde seçimin sulh içerisinde geçmesini başardık. Bu sınavı başarılı bir şekilde geçtik. Bu dönem gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerinde hiçbir şekilde hile şaibe en ufak bir aksi düşüncenin oluşmadığı bir süreçtir” dedi.

DİVANDA 5 KİŞİLİK HALK VE BİLİM KOMİTESİ OLACAK
Konak’ta 100. Yıl Kongresi adı altında delegenin oy kullanacağını kaydeden Gruşçu, 'Demokrasinin çok daha iyi bir şekilde teshir edebilecek bir Türkiye istiyoruz. Bu amaçla bu kongreyi gerçekleştiriyoruz. Biz kongremizi seçim odaklı değerlendirmiyoruz. Kongrede Türkiye’nin ekonomik sorunları, istihdam emeklilerin sorunları, eğitim gibi ana başlıklarda değerlendireceğiz. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek ve sonuç çıkarabilecek bir kongreyi yapabileceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda kongrede ana maddeleriyle partimizin nasıl iktidar olabileceğine ve Konak İlçe örgütüne ilişkin önümüzdeki 2 yıllık planlamasını ortaya koyacağız. Bunun için bilim ve halk komitesi kurduk. Kongrenin gündeminde yer alarak 5 kişilik divanla temsil edilecek ve Türkiye’nin ağır şartlarını nasıl çözüleceğine ilişkin bir sonuç bildirgesi ortaya çıkaracak. Ben il ve tüm ilçe kongrelerine bunun yansımasını istiyoruz. Aldığımız 100. Yıl Türkiye Kongre karalarımızı kurultaya da iletmek istiyoruz. Konak’ta alacağımız karaları delegelerimizle imzalamak istiyoruz. Bunu önce İl Başkanlığımıza ardından da genel merkezimize iletmek istiyoruz. Çünkü biz 23 Aralık’ta biz bunun çalışmasını başlatacağız' diye konuştu.

SADECE TOHUM EKTİK
En önem verdiği projenin Konak Buluşmaları olduğunu başkan seçilmesi halinde bu uygulamaya devam edeceklerini kaydeden Gruşçu, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz iki yılda yapmak istediklerimizin sadece tohumunu ektik. Bundan sonra kol kola, birliktelikle, meyveyi yaratması için bir filize ihtiyacımız var. Bu filiz daha da büyüyecek. İnanıyorum ki önümüzdeki 2 yılda meyvelerini yiyeceğimiz icraat dönemi başlayacak. Şuana kadar ekip biçtiğimizin en önemlisi Konak Buluşmaları’dır. Konak Buluşmaları’nda sadece panel etkinliği değil ayrı zamanda Türkiye’nin ana temel konularını işliyoruz. İnteraktif bir metotla daha fazla insanın sürecin içerisine katılmasını sağlıyoruz. Farkındalık yapacak, ilham verecek hikayelerlerle vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Şimdiye kadar 2 ana başlıkta buluşmalarımızı gerçekleştirdik. Kongrelerden sonra kadına şiddet ve kadın terörüne karşı bir dur diyebilmek için orada çok önemli atölye ve form çalışması yapılacak. Konak Buluşmaları Türkiye’ye yayılabilecek bir çalışmadır. Biz bunun için uğraşıyoruz. Her bir çalışmamıza da bir genel başkan yardımcısı katılıyor. Buradan çıkan sonuçları genel merkezime ulaştırıyoruz. Aynı zamanda konak Buluşmaları içerisinde semt buluşması var. Konak’ın 7 bölgeye ayırdık. Buradaki deneyimli insanlarımız vatandaşlarımıza buluşturuyoruz” dedi.

BİZİM EN BÜYÜK PROJEMİZ
Gruşçu, “Bizim en büyük projemiz; CHP içinde yeni genç kadrolar yaratmak. 1933 yılında ‘10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan’ diye ifade ediliyor. Biz de bu ifadenin üzerine 2023 yılında yeniden 15 milyon gencin var olacağını bilerek, Cumhuriyet’in temel değerlerini ve kazanımlarını, bize verilen bu mirasın üzerine katma gibi bir çalışma gerçekleştireceğiz. Eski, kokuşmuş, köhneleşmiş, çeşitli siyasi pazarlıklar üzerinden kendini bireysel olarak var etmek isteyen, ilkesel mücadele vermeyen bir anlayışı ortadan kaldırmamız için artık siyasette yeni argümanlara ve bu yeni argümanların yeni enstrümanlarla buluşmasına ihtiyaç var. Eski aktörlerin bilgi ve birikiminden yararlanarak yeni aktörler dediğimiz gençlerin de enerjisinden yararlanarak bunu harmanlayabileceğimiz bir ortam yaratacağız. Biz genç kadrolardan yaratmak yanayız. Gençlerin üretmesini, gelişmesini sağlayacak, siyasette onların algısını çok daha iyi anlayacak bir anlayışın içerisinde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Özellikle gençlerin ve kadınların partinin lokomotifi olarak daha etkin siyaset yapmasını sağlamak istiyoruz. Konak bunun için en uygun ilçelerden bir tanesi… Çünkü Konak, İzmir’in kalbi konumunda olan bir ilçe, genç nüfusuyla kadın nüfusuyla çok kültürlü bir yapının içinde olduğu bir ilçe… Konak olarak biz Türkiye’nin bir minyatürüyüz, bu ilçede her yerden her bölgeden insan yaşıyor. Bizim derdimiz şu; biz bu memlekette yaşayan ne kadar yurttaşımız varsa CHP’nin; hizmetleriyle, adaletiyle, özgürlüğüyle, barışıyla vatandaşlarımızı buluşturacağız ki onlar da kendi memleketlerindeki akrabalarını, eşlerini, dostlarını etkileyebilsinler, CHP’nin demokrasi anlayışından bahsedebilsinler. Böylece Türkiye’de CHP iktidar olabilecek bir konuma gelebilir. Konak’ın bu lokomotif gücünü, bu anlayışını çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bunu da gençler gerçekleştirebilir. Bizim yaratacağımız genç kadrolar, inanıyorum ki; Türkiye siyasetine yön veren, iş dünyasında, sanat dünyasında, spor alanında, teknolojinin gelişen noktasında yer alabilen ve üreten bir hale gelecek.  Bu Konak’tan başlayacak” dedi.

KENDİSİYLE 2 GÜNDE BİR GÖRÜŞÜYORUZ
Konak’ta bir diğer aday Ahmet Karadağ ile geçmişten gelen bir dostluklarının olduğunu vurgulayan Gruşçu, “Ahmet Ağabey ile neredeyse 2 günde bir görüşüyoruz. Ahmet Ağabey daha önce belediye meclis olduğu dönemde grup başkanvekilliği yapmış ve bu mecliste benim vekilliğimi üstlenmişti. Kendisi sevdiğim bir ağabeyimdir. Kendisiyle görüştüğümüzde son derece demokratik bir ortamda, adaletiyle, şeffaflıyla güzel bir kongre süreci geçireceğimizi belirtiyoruz. İnanıyorum ki bu temenniler kongre sürecine de yansıyacaktır” diye konuştu.   


BATUR’UN DESTEKLEYECEĞİNİ BEKLİYORDUM
“Konak Belediye Başkanı Abdül Batur her platformda size destek verdiğini dile getiriyor. Bu desteği bekliyor muydunuz?” sorusuna Gruşçu, “Evet, bekliyordum. Abdül Batur Başkanı 20 yıldır tanıyordum. Abdül Başkan’ın örgütüne değer veren ve sahip çıkan bir isim olduğunu biliyordum. Kendisinin bu konuda gerekli mesajları vereceğini biliyorduk. Siyasette vefaya önem veren bir belediye başkanıdır. Kendisini biz 52 gün boyunca hergün 10 bin adım atarak hiç yalnız bırakmadık. Konak’ta aldığımız sonuçta büyük etkimiz olduğunu düşünüyorum. Ama kendisinin de duruşu, karizması, insana olan yaklaşması, örgütten gelmesi, samimi duruşuyla insanları etkileyen bir belediye başkanı. Konak tarihinde en büyük oran olan yüzde 64’ün alınmasında bu birliktelik çok büyük etkisi var. Bu birlikteliğinin ve çalışma süreci devam edecek” dedi.

BEN BİR EKİBE DAHİLİM…
“Benim bir ekibe dahilim. Benim ekibim CHP’dir” diyen Gruşçu, Benim ekibim CHP’nin daha ileriye taşıyacak, tüm temel kazanımlarımızı varsa bu ekibin içindedir. Bu ekibinin içinden ve CHP’nin içinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum. CHP ekibi gelecekte Türkiye’yi geliştirerek, daha tasarlanmış bir ortamı yaşatacaktır. Biz bu ekip ve aile ile büyüyeceğiz. Birlikte yol yürüyeceğiz. Bireysel olarak kendisini var etmeye çalışan kendini bu örgütün ve partinin üstünde görenlerin karşısında duracaktır. Biz hiçbir gruba ve zümreye dahil olmadan sadece cumhuriyet aşkıyla tutuşan, aydınlık gelecek için yanıp tutuşan insanların partisi olarak bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.


BEN BU AİLENİN EVLADIYIM, ÖRGÜTÜN EVLADINA SAHİP ÇIKACAĞINA İNANIYORUM
Gruşçu son olarak, “Bizim telaşımız ilkelerin ve iktidarın bir araya gelerek mücadele veren insanların iyi bir sonuç çıkararak iktidara yaklaşmaktır. Sadece kendi hesabını yapan, kendi koltuğunu korumak ya da makam mevki olarak bir yere gelmeye çalışanlara biz zaten CHP olarak bir partili saymamız mümkün olamaz. Burada tüm mesele Türkiye’de daha iyi şartların oluşmasını sağlamaktır. Zaten kongremizi de 5 kişilik bilim ve halk komitesi kurarak buradaki çeşitli önerilerle zenginleştirebildiğimiz Türkiye’de iktidara yürümesi için böyle bir çalışma yaptık. Biz bu ailenin parçasıyız. Bugüne kadar yaptığımız şeyler ortada. Daha gidecek çok yolumuz var. Ben bu örgütün bir evladıyım. Ben bu örgütün kardeşlik hukuku ile siyaset yapan bir ferdiyim. Evlerinde ailelerinde evlatlarına sahip çıkan örgüt mensubu üyelerimizi yine bu kongrede bize sahip çıkacaklarına inanıyorum” dedi.