CHP Karşıyaka Gençlik Gençlik Kollar Dünya Barış Günü için bisiklet etkinliği düzenledi. Gençler, beyaz balonlar ile süsledikleri bisikletlerle Karşıyaka İskele’den Mavişehir’de TOKİ tarafından satışı gerçekleştirilen araziye kadar pedalladı. Bisikletler ile adeta konvoy gerçekleştiren gençlere, sahilde oturan vatandaşlar slogan ve alkışları ile; trafikte seyreden araç şoförleri de korna çalarak eşlik etti.  

CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır varış noktasına gelindiğinde basın açıklaması gerçekleştirdi. İnanır açıklamasına şu dizelerle başladı: 

“Dünyanın yüzünde yara izleri kapanırken ağaçlar diktiğimizde havan mermilerinin kazdığı çukurlara yangının kavurduğu yüreklerde ilk tomurcuklarını açarken umut ve ölüler kanlarının boşa gitmediğini bilerek yana dönüp içerlemeksizin uyuyabildiklerindedir barış”

Barışın sadece insanlar için değil tüm evren için gerekli olduğuna değinen İnanır, “1 Eylül dünya barış gününde pedallarımızı barış için çevirdik. Ses çıkardık, şarkı söyledik. Beyaz kadar saf temiz bir dünya ve huzur arayan gençlerimizle Mavişehir’deTOKİ tarafından satılan araziye kadar bisiklet sürdük. Barış yalnız biz insanlar için değil, doğa için de gerekli. Doğayla barışık olmalı, betonlaşmayla yarattığımız tahribatı yok etmeli ve  canlılara saygı duymalıyız. Çünkü gasp ettiğimiz alanlar onların yuvaları, yaşam alanları. Bundan 12 yıl önce dünyaya sevgi ve barış mesajı vermek için yola çıkan; Türkiye’de tecavüze uğradıktan sonra katledilen Pippa Bacca’yı da saygıyla anıyoruz.  Doğayla, insanla hayatla barışık bir dünya umuduyla. Yaşasın barış!” ifadelerini kullandı.