gÜNDEME BAKIŞ – CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları bitti, şimdi de tüzük kurultayın toplanıp toplanmayacağı tartışması başladı. CHP’de parti içi muhalifler yarın Ankara’da toplanarak bu konuyu enine boyuna tartışacak. “Tüzük kurultayı toplansın” kararı çıkarsa yeniden imza süreci başlatılacak.

YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANMALIYIZ
CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin, yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Engin, “Partide olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik bir talep vardı. Ancak delegelerimizin çoğunluğu buna gerek olmadığına karar verdi. Bundan sonraki her hareket partiye de demokratik sürece de zarar verir. Bir yerde kesmek lazım. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin seçim kampanyasını başlatması lazım. İzmir’de de bu işini sonlanıp hep beraber yerel seçimlere hazırlanmalıyız. İzmir’de partililerimiz sağduyuludur. Hızlı bir şekilde toparlanacağımıza inanıyorum” dedi.

TÜZÜKTE ZATEN ÖNSEÇİM MADDESİ VAR
Parti tüzüğünde önseçim maddesinin yer aldığını hatırlatan Engin, “Genel merkezimiz yer yer önseçim yapacaktır. Burada amaç sadece tüzük kurultayını toplam değil. Genel başkanın değiştirilmesini yönelik maddeyi kolaylaştırmak. Bu süreçte kurultay toplanması çok sakıncalı. Önseçimi elbette tartışacağız. Tüzüğümüzde istenirse önseçim yapılır. İzmir’de önseçim yapılacağına inanıyorum. Sırf bunun için aylar sürecek bir tartışmaya izin vermemek gerekiyor” dedi.