GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Başkan Vekili seçimlerinde yaşanan tartışmaya farklı bir boyut kazandı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, tutuklanıp, ceza evine gönderilen Serdar Aksoy’un adaylığı süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, belge paylaştı. 

GİZLİ OYLAMA İLE BELİRMESİ İÇİN DİLEKÇE VERİLDİ
CHP’li Çelebi, 2019 yerel seçimlerinde Parti Meclisi’ne Menemen Belediyesi başkan adayı belirlenmesi için gizli oylaması yapılması yönünde dilekçe verdiğini açıkladı. Çelebi, 13 PM üyesinin Menemen’de aday belirlemesi için gizli oylama ile talep ettiğini belirterek, konuyla ilgili yapılan tespitleri açıkladı. 

HER AŞAMADA PARTİMİZE ZARAR VERMEKTE
Menemen’de aday belirleme sürecinde gizli oylama yapılması yönünde karar alınması için öncü olduğunu belirten Çelebi, konuyla ilgili şunları söyledi:
“4. sürecin en başından itibaren PM 'Ye önerilen adayların hangi kriterlere göre belirlendiği belirsizdir. Tek adayın önerilerek PM'nin onayına sunulması, önerilen adayın belirlenmesinde kullanılan yöntemlere dair PM'ye somut bilgi sunulmaması, alternatif olarak değerlendirilen diğer aday adaylarının bilgilerinin PM ile paylaşılmaması, adaylara dair sağlıklı bir tartışma ve oy kullanma imkanı yaratmamaktadır. Kimi yerde, hangi gerekçeyle olduğu belli olmadan, tercih edilen araç anketler olarak sunulmaktadır. Oysa anketlere dair sağlıklı ve detaylı bilgi PM ile paylaşılmamaktadır. Kimi yerde bölge milletvekilinin ve il yönetiminin ortaklaşması adayın tercih sebebi olarak sunulurken, kimi yerde milletvekilinin ve il-ilçe yönetimlerinin ortaklaştığı adaylar tercih edilmemektedir. Kuralların ve kriterlerin belli olmadığı bu koşullar ise partimize ve adaylarına sürecin her aşamasında zarar vermektedir.”