GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını, “19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilir. Samsun’a çıkışın arkasında hakkında idam fermanı yayınlanmıştır.  Ve çok sevdiği üniformasını çıkarmıştır. Ancak bu millet kendisini ebedi başkomutan rütbesine yükseltmiştir.  Atatürk böyle zorlu kararları, zorlu mücadeleleri ancak genç ruhların alabileceğini bildiği için cumhuriyeti koruma vazifesini gençlere vermiştir. Ve bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.  Gençlik atasının izinde çağdaş uygarlık gayesine yürümekten vazgeçmeyecektir. Cumhuriyete yönelen her yan bakış gençliğin yıpratıcı etkisiyle karşılaşmaya mahkum kalacaktır” sözleriyle kutladı.

“CİHAT YAYCI ÖNEMLİ BİR İSİM”
Kara Harp Okulu’nu 4’üncülükle bitiren Askeri Helikopter ve Uçak Pilotu olan CHP’li Çelebi Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifasını da değerlendirdi. Yaycı’nın önemli bir isim olduğunu belirten Çelebi, “Cihat Yaycı 2 yönden önemli bir isimdir. Bunlardan ilki ‘Mavi Vatan Konsepti’ çalışmalarını yapmış olmasıdır. 2009 yılında Cihat Yaycı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sınırlarının çizildiği yöntemin eksik olduğunu fark etti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sınırlarının dikey hatlar kullanılarak yanlış bir şekilde çizildiğini, diğer ülkeler gibi diyagonal hatların kullanılması gerektiğini fark edip çalışmaya başladı. Bu çalışmalar makale olarak 2011’de yayınlandı. Makalelerin ardından birçok kitap çıkardı ve 10 yıl sonra da olsa Libya ile anlaşma yapıldı.  Yaycı’yı önemli kılan diğer çalışması da ‘Fetömetre’ uygulamasıdır. Bu yöntem ile belirli kriterler oluşturuldu ve tespit edilmekte zorluk yaşanan örgüt mensupları belirlendi” dedi.

“MİLETİN GELECEĞİ İÇİN SORUYORUZ”
Tümamiral Yaycı’nın istifasının ardından FETÖ ve Yunanların sevindiğini vurgulayan Çelebi, “Tümamiral Cihat YAYCI istifa etti. FETÖ sevindi. Yunanlılar sevindi. ‘Mavi Vatan’ hüzünlendi. Söylenen doğruysa; Makamlardaki kişiler gelir geçer. Askerin sadakati millete karşı olur. Yemini de böyledir. Biz kişilerden ziyade milletin geleceği için soruyoruz! Mavi Vatan ne olacak? FETÖ ile mücadele ne olacak? Kumpas varsa neden seyircisiniz?” diye konuştu.