Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce baskılı tişört giyerek seçim aracıyla yaptığı 24 Haziran çalışmasına bayramda da ara vermeden devam etti. İzmir’i Bergama’dan Kiraz’a, Selçuk’tan Karaburun’a mahalle mahalle, köy köy gezen CHP’li Çam, özellikle kırsalda halkın seçim güvenliğiyle ilgili kaygılar taşıdığını ve oylarına sahip çıkılmasını istediklerini dile getirdi. Çam, avukatların halka en büyük güveni sağlayacağına vurgu yaparak İzmir Barosu’nu 24 Haziran’da sandık başında avukatları görevlendirmesi için göreve davet etti.

AVUKAT ARKADAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ
CHP’li Çam yaptığı açıklamada, “Halkımızın sandığa gitmesi en büyük arzumuz. Öncelikle demokratik haklarını kullanmalarını ve mutlaka oy kullanmalarını istiyoruz. İlçe örgütlerimizle İzmir’i köşe bucak dolaşıyorum ve en büyük sıkıntının seçim güvenliği olduğunu görüyorum. Halkımız ‘sandığa gideceğiz ama oylarımıza sahip çıkın’ diyor. Çöplerden çıkan basılı oy pusuluları, yok olan sandıklar, 1 Kasım seçiminde YSK’nın mühürsüz oyları kabul etmesi ve bu seçimde Doğu’da bazı sandıkların taşınacak olması seçmende büyük bir güvensizlik oluşturmuş durumda. Biz CHP ve ittifak yaptığımız partiler olarak sandıkların güvenliğiyle ilgili tüm önlemleri aldık, tüm sandıklarda örgütlerimiz sıkı bir görevlendirme yaptı. Biz halkımıza bunu anlatıyoruz. Halkımızın avukatlara güveni fazla. Bu yüzden Atatürk değerlerine her zaman sahip çıkan, çağdaş cumhuriyetin koruyucularından olan İzmir Barosu’ndaki avukat arkadaşlarımızı 24 Haziran’da sandık başında olmaları ve olası bir karışıklıkta hukuki olarak olaya müdahale etmelerini ve halkımızı rahatlatmalarını istiyorum. Bu davet binlerce seçmenle görüşmemin sonucunda seçmenin cübbeleriyle avukatları sandık başında görmek istemesinin sonucudur. Saygıdeğer avukat arkadaşlarımızın gücünü sandık başlarında da yanımızda görmekten onur duyarız” diye konuştu.

21 HAZİRAN BÜYÜK İZMİR MİTİNGİNE DAVET
CHP İzmir Milletvekili Çam, ayrıca 21 Haziran Perşembe günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak Muharrem İnce mitingine tüm yurttaşları davet etti. Büyük İzmir mitingine 2 milyon İzmirliyi beklediklerini belirten Çam, bu coşkuya herkesin katılmasını istedi. İnce’nin büyük kitleleri coşturan mitinglerine sıklıkla katılan Çam, “İzmir’de tarihi bir miting olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı adayımız sayın İnce’nin konuşmalarının, enerjisinin, verdiği mesajların seçime günler kala İzmirlilere iyi geleceğini düşünüyorum. Başaracağız, başaracağız, başaracağız…” ifadelerini kullandı.