GÜNDEME BAKIŞ- CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Yelki mahallesinde yapılmak istenen go-kart pistini halkın direnişlerinin sonuç verdiğini ve yüklenici firmanın araçlarını alandan çektiğini kaydetti. CHP’li Bilgen, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in konuyla ilgili “CHP popülist siyaset yapmaya bir türlü doymuyor. İlçemizde özel bir girişim tarafından hayata geçirilecek ‘go-kart pisti’ yani bir sosyal proje için, asılsız, mesnetsiz açıklamalarla halkı galeyana getiriyor” sözlerine de yanıt verdi. 

“95 DESİBELLİK GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ OLAN PROJE SOSYAL PROJE OLAMAZ”
Projenin yapılması halinde 95 desibele yakın bir gürültü kirliliği olacağını, bu nedenle çalışmanın sosyal proje olamayacağını belirten CHP’li Bilgen, “Sayın Güzelbahçe ilçe başkanı ‘kanun var, nizam var’ diyor. Hangi kanunda, hangi nizamda devletin mührünü jandarma nezaretinde sökmek yazıyor? Ne zamandan beri bu, kanun nizam oldu? O zaman her önüne gelen devletin mührünü söksün. Olacak bir iş mi?  Bunun sosyal proje olduğunu iddia ediyor. 95 desibel gürültünün olacağı bir ortamda sosyal proje demekten mümkün değil. En 10 kilometrelik çapta bulunan vatandaşlar ses gürültüsün rahatsız olacak. Bu gürültüden değil insanların uyuması, gündüzleri bile oturamazlar. Buna sosyal proje demek insanın aklıyla alay etmek demektir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINI TALAN EDEN AK PARTİ İKTİDARIDIR”
Konuşmasına devam eden Bilgen şunları söyledi:
“Kendilerinin doğayı koruduklarını söylüyorlar. Doğa korumak lafla olacak bir şey değil. Doğayı nasıl koruduklarını Türkiye’nin dört bir yanında yaptıkları talanlarla önceden gördük. En örneği Kazdağları… Öbür tarafta Karadeniz, Akdeniz çevre talanı yaşanıyor. Bu talan CHP iktidarı döneminde değil, AK Parti döneminde oldu. Buradaki vatandaşları biz galeyana getirmedik. Buradaki vatandaşlar doğasını, çevresini korumaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız burada bir direnç gösterdiler. Bu direncin sonunda yüklenici firma tasını tarağını toplayıp gitti.”

“BU İKİ YÜZLÜLÜK DEĞİL Mİ?”
AK Parti kanadının daha önce kendilerine bölgeye pistin yapılmasını istediklerini defalarca dile getirdiğini savunan Bilgen, “Ne oldu da bu durum değişti? İl başkanlığından veya milletvekillerinden talimat mı alıyorlar? Bu iki yüzlülük değil mi?” sorularını sordu.