CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, seçimlerin ardından yurttaşlar için bir teşekkür konuşması yazdı. Beko, sandıklara sahip çıkan tüm yurttaşlara ayrıca teşekkür etti.

İşte Kani Beko'nun açıklaması:
Beklenenin de üzerinde bir oranda sandığa giderek iradesini gösteren, sandığa, demokrasiye, egemenliğine sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz...

Halkımız; İstanbul'da, Ankara'da, İzmir’de, Adana'da, Mersin'de, Antalya'da, Hatay'da Cumhuriyet Halk Partisini iktidara getirdi. Ülke genelinde umuda ve aydınlığa duyulan özlem baharla birleşti. Bayrama dönüştü. Hak, Hukuk, Adalet talebimiz kardeşlikle taçlandı. Artık hedef, tüm kurum ve kurallarıyla parlamenter demokrasinin tesisidir. Yerel seçim sonuçları, bu beklentiye duyulan özlemin gün be gün yeşerdiğinin, çiçek açtığının göstergesidir. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, partizanlıktan uzak, kucaklaşarak ve kangrene dönüşen dertlere derman olmak için, Türkiye'yi güzelleştirmek için geliyoruz.

Yeni dönem bir umut dönemidir. Sevgiyle, işbirliğiyle çok çalışma dönemidir...

Adil, eşit, özgür, çağdaş bir yönetim anlayışıyla ve kardeşçe yaşanacak kent yönetimlerini ülke sathında hep beraber inşa edeceğiz.  Rantçı, halk düşmanı, partizan, AKP yönetimlerinin tahribatını silmek için çok çalışacağız. Yaraları saracağız. Gönüllere gireceğiz. Sevgili halkımızın yaşanabilir, doğaya saygılı, çağdaş ve akıllı kentlerde yaşaması için geceyi gündüze katacağız.

İktidara giden yolun beraber yönetmekten, halka hizmetten, yurttaşa yakınlıktan, sevgiden, kucaklaşmadan, dayanışmadan, yerelden geçtiğini hep söyledik. Şimdi artık siz sevgili yurttaşlarımızın verdiği yetkiyle, hep beraber kolları sıvama zamanıdır. Verilen desteğe, gösterilen güvene ve teveccühe sonsuz teşekkür ediyorum.

Her fırsatta bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek var oluruz diyoruz! Gücümüz de birliğimizden geldi… İşte birleştik ve bahar geldi. Şimdi çok çalışıp dertlere derman olma zamanıdır.

İzmir’de çok güzel sonuçlar aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i seçtik. İzmir’in dağlarında çiçekler açtı. Tüm ilçelerimizde mücadeleyi yükselttik. Desteğinizle, güveninizle, beraberce ve azimle devam etmeye kararlıyız. CHP’ye oy versin vermesin tüm İzmirliler bizim kıymetlimizdir. İzmir hepimizin, Türkiye hepimizindir.

Tüm Türkiye’de ve İzmir’de rant çetelerine, istismarcılara, düşmanlaştırarak ayrıştırmak isteyenlere güzel bir ders verdik. Karanlık dağılmaktadır. Birleşen halkın gücünün kendilerine yaşatacağı  kabusu görmekteler. Bu korkularının boşuna olmadığını onlara göstermek boynumuzun borcudur. Bu Cumhuriyet, kimsesizlerin kimi olmak için kuruldu. Öyle kalmasını sağlamak halkımızın talebi, yurttaşımızın iradesi, siyasi mücadelemizin önceliğidir.

Hangi partiye olursa olsun, sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm yurttaşlarımıza, cumhuriyetimize sahip çıktıkları için minnettarız. Var olun!

Elbette İstanbul’da on yedi gün boyunca gece gündüz demeden birlikte nöbet tuttuğumuz örgütümüze, partililerimize, bizlerle ekmeğini, suyunu paylaşan dostlarımıza teşekkür borcumuz var. Sağ olsunlar!

Seçilen tüm belediye başkanlarımıza görevlerinde ilkelerimizi hayata geçirmede büyük başarılar diliyorum. Önemli bir sınavın arifesindeyiz.

Ülkemiz için 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları hayırlı olsun.

Kani Beko, CHP İzmir Milletvekili