GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de imza tartışması devam ediyor. CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in Gündeme Bakış’a yaptığı değerlendirmeler partide büyük yankı uyandır. Yüksel’in, mevcut vekiller için söylediği, “Kılıçdaroğlu beni seçti şimdi bizde onu seçelim’ düşüncesiyle hareket ediyorlar. Tutarlı değiller. Seç beni seçeyim seni mantığıyla hareket ediyorlar” sözler ise tartışma çıkardı.

DEĞİŞİM ŞART AMA ZAMANLAMA DOĞRU DEĞİL!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Alaattin Bey geçmişte genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, il başkanlığı yapmış bir isim. Kutuplaştırıcı değil birleştirici sözler söylemeli. Beni genel başkan mı vatandaş mı seçti? Ben önseçimle gelmiş bir milletvekiliyim. Önseçimden çıkmış bir ismin önüne 4 kişi koyarak beni 6. sıraya koydular. Bu duruma benim tepki göstermem gerekiyordu. ‘Kurultay istemiyorlar’ tespiti yanlış. İmza atmayanların bir kesimi kurultay olmasın diye mi imza atmıyor? Hayır. İmza atmayanlar arasında kurultay olsun diyenler var ama zamanlama yanlış. 9 ay sonra yerel seçim var. Kurultay kararı alsın en az 3 ay. 3 ay kayıp. Ben de söylüyorum genel merkezde bir değişim şart. Fakat aramızdaki fark şu. Onlar şunu söylüyor. ‘Biz gelelim ve belediye başkanlarını belirleyelim’ Onların derdi genel merkezin yapısının değişmesi değil ki! Onların derdi belediye başkanlarını tespit etmek!”

SON ÇIRPINIŞLARI!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır sözlerine şöyle devam etti: “Ülke yangın yerine dönmüş bunların kavgası sen-ben genel başkan olayım kavgası değil. Bunların kavgası, ‘belediye başkanını sen mi seçeceksin ben mi seçeceğim?’ İşin özü bu!15 yıldır, örgütleri belediye başkanları dizayn etme gayreti içerisinde. Bunun örneği İzmir’de görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyeleri de örgütleri terbiye etmeye çalışıyor. Kendilerine tabi ilçe başkanları yaratıyorlar. Kongrede taraf oluyorlar. Delegasyona iş, aş vaatleri veriyorlar.

Şimdi bunları yapanlar çıkacaklar, ‘biz değişim istiyoruz’ diyecekler. Sonra da ‘ben sana sen bana’ diyorlar. Sen yapıyorsun ya! İl başkanını sen belirliyorsun. Kim milletvekili olacak, kim PM Üyesi olacak genel başkana siz önerdiniz. Kabul görmedi. Şimdi ağlıyorsunuz. ‘bu adam beni dinlemiyor dinleyen adam gelsin’ anlayışı var. Bunlar son çırpınışları. Söyledikleri siyaseten bitmişliğin ifadesidir. İşi gücü bırakmış milletvekillerine söz söylüyor. Biz bu partiye önseçimle geldim. Genel başkan torpili yok. Söylediklerini imza vermeyenlere değil verenlere söylesin. İmza işi bitmiştir. İmza veren de vermeyenler aynı partinin mensuplarıdır. Hepimiz 9 ay sonraki yerel seçimlere hazırlanmalıyız. Sen imza verdin vermedin diye birbirimizi yemenin bir anlamı yok”