Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun kurultay çıkışı İzmir’de partinin gündemini belirledi. Kocaoğlu’nun bu çıkışına en sert tepkiyi gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kocaoğlu’nu neden sert sözlerle eleştirdiği Gündeme Bakış’a anlattı.

ŞİMDİ DE PARTİNİN GENEL BAŞKANINI BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR
Kocaoğlu’nun 5-6 yıldır kendisini örgütün lideri gibi gördüğünü öne süren Bayır, “Burada partinin il başkanı, vekilleri varken değişim açıklamasını Kocaoğlu’nun söylemesi ne kadar doğru? Uzun yıllardır, ‘il başkanını, ilçe başkanlarını, ilçe belediye başkanlarını, parti meclisi üyelerini, milletvekillerini ben belirleyeceğim’ diyor. Şimdi de ‘Genel başkanı ben belirleyeceğim’ diyor. Ben de değişimden yanayım ama bunun zamanlaması yanlış. 9 ay sonra seçim var. Bunu görmezden gelip imza toplamak yeni küskünler yaratmak anlamına geliyor.  Değişim isteyenler ya milletvekili adayı gösterilmemiş ya da umduğunu bulamamış. Ya da 9 ay sonra yeniden aday, ‘Bu genel merkez beni yazmaz’ diye düşünüyor. Değişim ihtiyacı yerel seçimlere 9 ay kala neden ortaya çıktı? ‘Genel merkez beni çizdi, aday göstermez. O zaman genel merkeze ben karşı çıkayım şans doğar’ gibi bir yaklaşım var. Bu doğru değil. Neden bu açıklamayı yapıyorsun?” dedi.

İMZA VERECEK 6 KİŞİ VAR!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir delegasyonun yapısını incelediğini belirterek, “52 delegeden imza verecek 6 kişi var. Ayrıca 5 tane soru işaretli isim…Başka kimseden imza alamazlar. Aziz Beyle yol yürüyen belediye başkanları, ‘biz katılmıyoruz’ dedi. Kendini kurtarmak için değişim talep etmek doğru değil. ‘Ben neden 6. Sıradayım diye kızmam’ lazım ama bu iş bireyselleştirilecek bir şey değil. Aziz Bey kişiselleştiriyor” dedi.

ÇOK BEKLMEYECEK
Bayır, “Aziz Bey siyaseti biliyor. Kendisini birilerinin arayıp, ‘Sen neden böyle yaptın?’ demesini bekliyor. Ama bu sefer çok bekleyecek” diye konuştu.