GÜNDEME BAKIŞ- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün "İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir" sözlerine AK Parti İzmir'den sert tepki geldi. AK Partililer tepkileri twitter’da açtıkları “İzmir9Eylüldekurtuldu” hastag’i bir süre sonra trend topik oldu.

YAZIKLAR OLSUN
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir’ diyen CHP’li Başkan Gürbüz’e sormak lazım? Kimi, kimden, nasıl kurtardınız? Kurtarmak halkın malını satmaya kalkışmak, halkı hizmetsiz bırakmak mıdır? Kusuru boyunu aşmış bu şahsa söylenecek tek söz vardır:“ Yazıklar olsun!” dedi.

İZMİRLİLERE AÇIKLAMA BORÇLU
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da, “Foça Belediye Başkanı'nın toplantısında, görev yaptığı ilçeyi ‘kurtarılmış bölge’ ilan etmesi kabul edilemez. Bu tip ifadelerin tehlikeli olması yanında kötü niyetler de taşıdığı ortadadır. Skandal ifadelerin sahibi, İzmirlilere açıklama borçludur!” diye konuştu.

TEHDİT VE BÖLÜCÜLÜK DAHİL HER TÜRLÜ İFADEYİ KULLANIYOR
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkan Eyüp Kadir İnan ise, Dün Kumburnu Plajını peşkeş çekmeye çalışan Foça Belediye Başkanı, bugün kurtarılmış bölge olduğunu savunuyormuş. Nasıl bir hukuksuzluğun içerisine girmişlerse artık kendilerini kurtarmak için tehdit ve ‘bölücülük’ dahil her türlü ifadeyi kullanıyorlar” dedi.

TARİHİNE ÖNEM VERİLEN BİR YER
Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulunan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Kesilmiş Foça; ölçek ve sit alanı olan kıymetli, değeri olan ve tarihine önem verilen bir yer. Bu sözleri bu yüzden söyledim” dedi.