Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 şirketinde görevlendirilmeler tamamlandı. Ege Şehir Planlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkalığına CHP Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak getirildi. CHP’li Başak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelerek göreve resmen başladı.

GÖREVİ KABUL ETTİM FAKAT… 
Göreve başladığını fakat sahada halkla iç içe olan projelerde yer alacağını belirten Başak, “Tunç Bey ile bugün bir araya geldikten sonra göreve başladığıma dair imzayı attım. Yönetim kurulu başkanlığına yönelik bir görevlendirmeydi fakat benim alanım siyaset, halk ve örgüttür. Çalışma alanım ağırlıkla bu şekilde olacak. Bu sadece bir statü olarak görevlendirmedir. Bilindiği üzere şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı teknik bakımdan bir ağırlığı bulunmuyor. Genel müdür bu nokta çalışmaları sürdürüyor. Sahada çalışmaya devam edeceğimi kolaylaştırdığı için bu görevi aldım. Benim görevim belediyenin o görmediği göz olmak ve bunu yansıtmak olacak. Bunun üzerine çalışacağım” dedi. 

TUNÇ BEY BU KONUDA BENİ AYDINLATTI
Konuşmasına devam eden Başak şunları söyledi:

“Tunç Bey ile konuştum ve kendisine şehir planlamanın teknik bir konu olduğunu ve faydamın dokunmayacağını belirttim. İmza atmamanın nedenini de bu olduğunu söyledim. Tunç Başkan da bunun bir görevlendirme olduğunu söyledi. Sahada çalışması için böyle bir görevin verilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda, sağ olsun samimiyetle beni aydınlattı. Ben de bu noktada elimden geleni yaparak katkı sağlamaya çalışacağım. Ben hiçbir şirket istemedim. İlk günden beri böyle bir talebim olmadı. Benim işim sokaklar halkla bir arada olmaktır.”