Parti görevlendirmesiyle CHP Kocaeli Milletvekili ve adayı Tahsin Tarhan ile birlikte Gümüşhane’ye giden CHP’li Bakan, “Seçim ilan edildiğinden beri sandık güvenliği için çalışmalarımızı yürütüyoruz. İl il, sandık sandık çalıştık, tespitlerimizi yaptık. Tüm hazırlıklarımız tamam. Sandık güvenliği için Gümüşhane’de olacağım. Yapılan en büyük hile, sandık kurulunda görevlimizin olmadığı yerlerde, gelmeyenlerin yerine oy kullanılması. Canımızı dişimize taktık; tüm sandıklara ulaşacağız ve oylarımızı koruyacağız!” dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİNDE KRİTİK NOKTALAR
Sandık güvenliğiyle ilgili kritik noktalara dikkat çeken Bakan, “Sandık kurulu ve müşahitler saat sabah 06.00’da sandığın başında olmalı; oy verme işlemi başlamadan önce yapılan hazırlıkları mutlaka izlemeli, bir hukuksuzluk olduğunda derhal tutanak tutturmalı ve olası aksi durumlarda tutanak tutturmanın yanı sıra avukat çağırmalı. Halkımız, oy kullanmadan pusulaları, zarfları ve mühürleri mutlaka kontrol etmeli. Sabah 06.00’da sandıklarda olur, tek tek pusula ve zarfların mühürlenmesi işlemine şahitlik ederek tam sayıyı tutanak defterine işletirsek mühürsüz zarf ve pusulalar geçersiz olacak. Ayrıca müşahitler sandık kurulunda eksik olursa eksik olanın yerine görev alabilirler, bu açıdan sabah 06.00’da mutlaka görevli olduğunuz sandığın başında olmalısınız. Tutanakları baştan imzalamayın, her şey bittikten sonra en sonunda imzalayacaksınız. Ve ıslak imzalı tutanağı almayı sakın unutmayın” diye konuştu.

KENDİ OYUNU ANCAK SEN KORUYABİLİRSİN!
Oy verme ve sandıkları koruma çağrısı yapan Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Buradan tüm vatandaşlarımıza sandığa giderek oy kullanmaları ve kullandıkları oyları korumaları için çağrı yapıyorum. Vatandaşı sandıktan uzaklaştırmak ve motivasyonunu düşürmek için yürütülen algı operasyonlarına kapılmıyoruz. Oyumuzu kullanıyoruz, sandığa sahip çıkıyoruz! AKP’nin ülkemizi getirdiği noktada hem oyunuzu kullanmak hem de iktidarı değiştirmek için verdiğiniz oyu korumak zorundasınız. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, ‘Akıttığımız terleri son noktada siz koruyacaksınız. Ben size güveniyorum. YSK’yı bana bırakın’ diyor. Unutma; kendi oyunu ancak sen koruyabilirsin! Sandıklar size, YSK bize emanet!”