GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bugün ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Kaya, “Büyükşehir Belediyesi sadece CHP’lilere yardım ediyor” dedi. Kaya’ya yanıt CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi.

DEVLETİN TÜM İMKANLARINI YAKIN ÇEVRELERİ İÇİN KULLANDILAR

Arslan, “Bu ülkede mülakat notlarını yükselterek yazılıda daha az puan alanları sadece AKP’li diye işe alanlar, devlette liyakati yerle bir edenler, kamudaki neredeyse bütün ihaleleri yandaş firmalara verenlerin dönüp aynaya bakması gerekir. Devletin tüm olanaklarını yakın çevreleri için kullandılar. Yıllardır yoksulluğu yok etmek yerine yoksulluğu yöneterek kendilerine oy devşiren bu anlayışın düzgün iş yapan belediyelerimizi anlamalarını beklemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından 40 Bin aileye 400 TL yardım yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyemizin dağıttığı maskelerden İzmirim kartla ücretsiz bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Dezenfektan yine herkese dağıtılıyor. Sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği şekilde binlerce aileye düzenli olarak gıda yardımları yapılıyor. Bu zor günlerde tek bir ailenin bile mağdur olmaması için tüm belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar. Ülkemizin bu dönemdeki en büyük ihtiyacı birlik ve beraberliktir. Sayın Kaya’nın ötekileştiren bu tavrı ve tutumunun ne yeri ne de zamanıdır” dedi.

KLAVYEDEN BAŞINI KALDIR GEL BERABER GİDİP SORALIM!

Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“Halep oradaysa arşın burada, Sayın Kaya klavyede yazı yazmaktan başını kaldırsın, İzmir Büyükşehir Belediyesi onun da belediyesi buyursun gelsin yardım dağıtılan değerli hemşerilerimizi beraber ziyaret edip soralım hangisi yardımı partizanca almış. İnsanlar can derdinde, insanlar geçim derdinde, kirasını ödemenin, faturasını yatırabilmenin derdinde, çoluk çocuğu aş bekliyor. Biz bir fazla kişiye daha nasıl ulaşırız diye düşünürken yapılan eleştiriye bakın. İnsan bunları yazmaya utanır, gün ne siyasetin günü ne de ayrışmanın günü. Biz Sayın Kaya’yı halkın, İzmirlinin vicdanına havale ediyoruz.  Sayın Kaya bunlarla uğraşacağınıza elektriği kesilen esnafın derdine derman olun. Vatandaşa geber diyen çürümüşlüğün sorgulamasını yapın. Doğru düzgün dağıtılamayan maskeyi daha hızlı bir şekilde nasıl vatandaşa ulaştırırıza bakın. İşi gücü bırakmış klavyenin başında bugün ne yaparım da Saraydan takdir alırım diye akla hayale sığmayacak işlerle uğraşıyorsunuz. Bizim anlayışımız seçildiğimiz zaman o bölgede bize oy versin vermesin herkese hizmet etmektir. Bizim belediye başkanlarımız seçildikleri gün parti rozetlerini bir kenara bırakarak onun yerine Ay Yıldızlı bayrağımızı takarlar. Ne milletvekilimiz ne de belediye başkanlarımız seçildikleri andan itibaren sizler gibi bizden sizden ayrımı yapmadan çalışırlar. Ama sizin bunu anlamanızı beklemiyoruz. İzmir’de AKP vekili olmak zor çünkü karşınızda işini en iyi şekilde yapan halkın sevgisini kazanmış belediye başkanlarımız var. Bu dönemdeki beceriksizliklerinizi  Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediyemize çamur atarak, ilçe belediye başkanlarımıza ve belediyelerimize mesnetsiz iftiralarla örtbas edemezsiniz”