GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Enver Yalnız'ın tüm hastane birimlerine gönderdiği genelgeyle malzeme kullanımı konusunda uyardığı ortaya çıktı. Genelgede, “İl Sağlık müdürlüğü tarafından tüketim miktarlarımız çok yüksek bulunduğu için rapor istenmekte ve hastane tedariğinde kısıtlama yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

HABER SES GETİRDİ!
Gündeme Bakış’ın haberi ses getirdi. Özellikle Sağlıkçılar bu genelgenin geri çekilmesini istedi.

CHP’Lİ ARSLAN’DAN TEPKİ
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Arslan, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın toplantılarında ‘malzeme eksiğimiz yok, malzeme eksiği olan sağlık personeli bütün makamları atlayarak bizi arasın’ açıklaması biliyoruz. Ancak Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki durum çelişkilerle dolu! Sağlıktan tasarruf yapılmaz. Malzeme eksiği öne sürülüp  can güvenliğini hiçe sayılmaktadır” dedi.

SAVAŞTA MERMİ HESABI YAPILMAZ! BÖYLE MANTIK OLMAZ
Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi tüm hastane birimlerine bir yazı gönderiyor. Bu yazıda hastanenin koruyucu sağlık malzemesi kullanımının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından fazla bulunduğu ve bu gerekçeyle hastane tedarikinde kısıtlama yapılacaktır açıklaması yer alıyor. Başhekim korona virüsle mi mücadele etsin, yoksa personelin sorunlarıyla mı ilgilensin, sağlık malzemesinin fazla kullanılıp kullanılmadığımı düşünsün. Siz bir savaştasınız askerlerinizin düşmana karşı ne kadar mermi kullandığının hesabını yapıyorsunuz, böyle bir mantık olmaz. Bir taraftan hastanelerinizde, maske, koruyucu gözlük, tulum, eldiven malzemesi fazla kullanıldı diye kısıtlamaya gidiyorsunuz, diğer taraftan Avrupa ülkelerine sağlık malzemesi gönderiyorsunuz.

Gerekirse lüks makam uçaklarını ve sayısız makam aracını satın ama o sağlıkta, malzemede tasarrufa gitmeyin. Bir maske bir sağlık personelinin bir vatandaşın hayatı demektir. Bize yansıyan ve gerçekten dehşete düşüren bu olay derhal çözülmelidir. Madem yurtdışına yardım yapacak malzememiz var neden hastanelerimiz sürekli bu haberlerle gündeme geliyor? Birçok sağlık çalışanımız covid19 bulaşısı ile hastalanmış ve tedavi ediliyor hatta hayatını kaybedenler oldu. Bir doktor, hemşire ya da sağlık çalışanı kolay yetişmiyor. Onların yetişmesi için devlet yatırım yapıyor. Bu insanların hayatı 3 kuruşluk maskeden daha mı değersiz?! Büyük devlet olmak bu tür zamanlarda çalışanlarının yanında olmaktır. Onların buna güvenmesi demektir. Bütün hastanelerin ihtiyaçlarının tekrar gözden geçirilmesi ve varsa eksiklerin giderilmesi ve bu salgında sağlık personelimizin korumasız kalmaması için ilgili makamların acilen tedbir almasını istiyoruz”