30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının korona virüs tedbirleri bahane edilerek yasaklanmasına tepkiler peş peşe geliyor. Konuyla ilgili bir açıklamada CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi.

“30 Ağustos sadece askeri bir zafer değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı, mazlum ulusların umut ışığıdır.” diyen Arslan; 30 Ağustos’u kutlamamıza hiçbir güç engel olamayacaktır, dedi.
“Koronavirüs döneminde sayısız etkinlik yapıldı, millet olarak Kurban Bayramını birlik ve beraberlik içinde kutladık, alınacak önlemler belli, bu önlemler çerçevesinde vatandaş bayramını kutlar, Atasını ziyaret eder.” diyen Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandığı gün olan 30 Ağustos’u virüse karşı önlemlerimizi de alarak büyük bir gurur, onur ve coşkuyla kutlayacağız. Biz bilimi her zaman ön planda tuttuk, Covid19’dan da korunma yollarını elbette en üst düzeyde bilime uygun olarak değerlendireceğiz ve önlemlerimizi alacağız. Koronavirüs döneminde sayısız etkinlik yapıldı, hükümet olarak önceki etkinlerde olduğu gibi önlemleri alırsınız, belli kurallar içinde kutlamalara izin verirsiniz. 30 Ağustos kutlamalarının yasaklanması kabul edilemez.

Yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, yokluklar içinde yaşam mücadelesi veren, orduları dağıtılmış bir ulusun içeride işbirlikçilere, dışarıda düşmanlara karşı verdiği mücadele tarihte eşi görülmemiş bir zaferle taçlanmıştır. Bağımsızlığa giden, cumhuriyete, aydınlanmaya, çağdaşlaşmaya giden bu yolun başlangıcı Samsun, dönüm noktası 30 Ağustos’tur. Emperyalizme karşı yokluklar içinde verilen Kurtuluş Savaşı sadece bu topraklara bağımsızlık getirmemiştir. Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Devrimleri mazlum uluslara da yol göstermiştir. O nedenledir ki Dünya'nın neresine giderseniz gidiniz Atatürk isminin yaşatıldığı bir esere, adının verildiği bir yere rastlar, bu gururu yaşarsınız.

TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ CUMHURİYETİN KURUCU DEĞERLERİDİR
Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıranları, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranları, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ü çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatmalıyız. Ülkemizin yaşadığı zorluklardan çıkışının tek anahtarı vardır, Cumhuriyeti kuran anlayış ve onların bilimden, sanata, sağlıktan eğitime, tarımdan sanayiye tasarladıkları politikalardır, yani Cumhuriyetin kurucu değerleridir.
Bu önemli gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazi ve şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yazan ecdadımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.