Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Konak’ta Seçim Koordinasyon Kurulu önümüzdeki hafta açılıyor. İlçe yönetimin kararıyla kurulun başkanlığına Şakir Başak getirildi. CHP Konak ilçe, 113 mahallede yapılacak olan seçim çalışmaları yanı sıra Başak ile birlikte Anadolu ve Güneydoğulu seçmenlere ulaşmayı hedefliyor.

GRUŞÇU: ANADOLU VE GÜNEYDOĞU SEÇMENİ İÇİN ÖNEMLİ
İlçede Şakir Başak’ın Anadolu ve Güneydoğulu seçmenlerine ulaşmak için önemli olduğunu belirten CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Konak İlçe Seçim Koordinasyon Kurulunu önümüzdeki hafta açacağız. Şakir Başak’ı biz görevlendirince başka tarafa çekilmek istendi. Özellikle Güneydoğu ve Anadolu Bölgesi seçmenlerine ulaşmak için de önemli. Herkesi kucaklayabilecek, bugüne kadar emek vermiş çaba göstermiş birinin olması partimize büyük güç katacaktır” diye konuştu.

BAŞAK: İZMİR İLDEN AYRI BİR KURUM DEĞİL
Konak İlçe Seçim Koordinasyonu Kurulu’nun İl Seçim Koordinasyonu Kurulu’ndan (SKM) bağımsız bir kurum olmadığını kaydeden Başak, “CHP’li olarak her zaman elimden geleni yapıyorum. Bu çalışma her ilçede yapılan bir çalışmadır. Arkadaşlarımız da onlarca seçim yaşadığımdan dolayı tecrübeli olduğumdan dolayı başına Konaklı olduğumdan dolayı bana tebliğ ettiler. Bu Konak İlçe Seçim Koordinasyonu kuruludur. Ayrı bir SKM değildir” dedi.

İSİMLERİN BİR ÖNEMİ YOK!
Bazı kişilerin örgütü içerisinde ayrımcılık yaratmaya çalıştığını iddia eden Başak, “Bu örgütü kimse karşı karşıya getiremeyecektir. Biz ilin, ilçenin genel merkezin emrindeyiz. Her zaman parti için çalışıyorum. Şahısların partilerde hiçbir önemi yoktur. Bu partide 20 yılım doldu. 11 bin kilometre Anadolu’yu gezmiş bir insanım. Bu örgütün hamallık yapmış bir siyasetçiyim. Hiçbir zaman parti içinden nemalanmadım. Parti için her zaman elimden geleni yapmaya çalıştım. Önemli olan partidir. Bireyler gelip geçicidir, ast olan partinin kurumsal kimliğidir. Partinin iyi olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BAŞAK’TAN “ÇANKIRI” YORUMU!
AK Parti’nin Mardin Milletvekili olan Ceyda Bölünmez Çankırı’yı İzmir’den aday gösterilmesini de değerlendiren Başak, “AK Parti, sadece Mardin’i değil Güneydoğu’yu temsil edecek adaylar gösterdi. Sadece Mardin değil. İzmir’de Güneydoğu’nun yüzde 13 oyu var. Bunu göz ardı etmediklerini gösterdiler. Ben de kendimi bu partinin bir Mardinli neferi olarak görüyorum. Partide çok fazla görevler aldım. Ben milletvekili aday adayı oldum, beni değerlendirmediler. Demek ki daha fazla çalışmam gerekiyor. Ben de Partinin seçim koordinasyonunda çalışayım dedim belki beni görürler” dedi.