GÜNDEME BAKIŞ - Bölgede yapılacak saha çalışması öncesinde  Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya  Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil il ve İlçe yöneticileri, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Murat Bakan katıldı.

TİCE: CHP İKTİDARI DÖNEMİNDE TARIMSAL KİT’LER GERİ AÇILACAK
Basın açıklamasını ise İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice yaptı. Tice, “Geçtiğimiz haftalarda 2. Bölgede 8 tane ilçemizi, köylerimizi dolaştık. Bugün de Efes Selçuk İlçemiz de 9 köyümüz ve merkez mahallerimizde saha çalışması yapacağız. Gıda fiyatlarındaki yüksek artışa rağmen çiftçimiz fakirleşmektedir. Bu iktidar sayesinde hem  üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz mutsuz. İktidarı politikaları sayesinde ülkenin büyümesi sadece 5’li çeteye yaramıştır. Hane halkı ise sadece duruma seyirci olabilmiştir. Çiftçinin gider fiyatları ise giderek artmıştır; mazot, gübre, tohum fiyatları kontrolden çıkmıştır. Çiftçi Bankalar ve Tarım Kredi Kooperatifleri karşısında çaresiz kalmıştır. İktidar tercihini çok uluslu tarımsal şirketlerde danışmanlık yapan bir kişiyi bakan yapma yönünde kullanmıştır. Çiftçinin değil çok uluslu şirketlerin temsil edildiği bir bakanlık elbette ki bu sorunları çözemeyecektir.Ülkemizin her zamankinden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardı.İktidar tarafından kapatılan tarımsal KİT’ler iktidarımız döneminde yeniden açılacaktır. Toplumcul bir bakış ile ekonomik planlanacak ve refahtan 5’li çete değil halk tüm halkımız faydalanacaktır. Bugünlerde toplumca çekilen sıkıntıların sonu gelmektedir. Bu kara günler geçecek, aydınlık günlerimizin habercisi CHP iktidarı olacaktı” diye konuştu.

“HASTANEMİZİ İSTİYORUZ”
Öte yandan Efes Selçuk’ta iki ana sorunun olduğuna da değinene Tice, “Birincisi uzun sürede beri Selçuk ilçemizde bakanlık tarafından yapılması düşünülen bir hastane projesi var. Belediyemiz hem imar çalışması açısından hem de ruhsatın uzatılması açısından üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Ama hala hastanenin ihalesi ya da farklı bir çalışma yapılmamıştır. İkincisi Efes altı otoparkı ile ilgili yaklaşık 1970 yılından beri belediyemiz tarafından bakanlık ile yapılan protokolle belediyemiz tarafından çalıştırılan işlettiler döner sermaye tebliğ düşünülmektedir milletvekillerimizle birlikte ilçe başkanımız da birlikte bu iki sorunun takipçisi olacağız. Hastanenin bir an önce yapılmasını ve Efes otoparkının halkın yararı için belediyeye bırakılmasını istiyoruz" dedi.