Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümünü Konak Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Kutlamaya İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Musa Çam, Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe başkanları ve partililer katıldı.,

25 HAZİRAN SABAHI DAHA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ
CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, “Atamızın 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak bastığı günkü gayesini çok daha iyi idrak edeceğimiz, 19 Mayıs 1919'da yakılan kurtuluş meşalesine benzer bir meşale yakacağımız günlerden geçiyoruz.  Artık ‘tamam’ dediğimiz, cumhuriyetimizin tüm kurumlarıyla hakim kılınması, halkımızın baskıdan, zulümden ve tek adam yönetiminden kurtarılması gereken günlerden geçiyoruz. Bu büyük ve önemli görevde, bizler de Atatürk gibi en çok gençlerimize güveniyoruz.  Onların cumhuriyet aşkı, Ata'larına olan bağlılığı, özgürlük ve demokrasiye olan inancıyla çok yakında, belki de 25 Haziran sabahında daha özgür, daha güçlü, daha adaletli ve cumhuriyetin ışığıyla aydınlanmış bir Türkiye'ye uyanacağımıza yürekten inanıyoruz. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü.  Kurtarıcımız her yaptığı işte, her savaştığı cephede ve tüm devrimlerinde yanına gençleri almış, onlara olan güvenini ve inancını her seferinde göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerimizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmesini istemesinin, bir sebebi vardı elbette. Gençlerimiz bilimin ve çağdaş eğitimin ışığında, özgürlüğün ve cumhuriyetin ışığından vazgeçmeden ve kimse tarafından kandırılmadan ülkelerini yüceltsin ve güçlendirsin istemiştir. Bu yolda gençlere en önemli vazifelerinin ne olduğunu da "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." diyerek göstermiştir” dedi.

“24 HAZİRAN'DA ARTIK ‘TAMAM’ DEMEKTİR”
“Bu yolda ilk hedefimiz 24 Haziran'da Artık ‘tamam’ demektir” diyen Değirmeci, “Zaman öyle bir zamandır ki, Atamızın sizlere verdiği ilk görevi yerine getirmeniz hayati önem taşımaktadır. Şimdi sorumluluk alma, görev beklemeden yola çıkma zamanıdır. Şimdi sizlerin bize önderlik etme, bu meydana ismini vermiş Cumhuriyetimize, halkımızın özgürlüğüne, devletimizin bekasına yapılan saldırılara göğüs germe zamanıdır. Vakit az ama yapacak çok işimiz var. Bizler Ata'mızın huzurunda birliğimizi kaybetmeden, umudumuzu hep taze tutarak, çok yaklaştığımız hedefimize ulaşıncaya kadar çalışmaya söz veriyoruz. Biliyoruz Cumhuriyet kazanacak, demokrasi kazanacak, halk kazanacak, biz kazanacağız ve Türkiye'm kazanacak” diye konuştu.