GÜNDEME BAKIŞ- Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanıp, görevinden uzaklaştırılmasının ardından ikinci kez kura çekimi yapıldı. İlk kurada CHP’li Deniz Karakurt çıkarken, ikincisinde ise AK Partili Aydın Pehlivan gülen taraf oldu. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ednan Arslan konuyla ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

VALİ’YE ANLATMAYA ÇALIŞTIK!
CHP’nin konuyla ilgili yaptığı itirazın sonucu beklenmeden kura çekiminin yapıldığını kaydeden CHP’li Bayır, “Bu arkadaş 2,5 sene bu yükü nasıl kaldıracak. Herkes, ‘kardeşim sen yüzde 35 aldı, öteki taraf yüzde 55 aldı’ demez mi? Tombaladan çıkmış bir adam mecliste nasıl otoriteyi sağlayacak. CHP’nin açtığı bir dava var. Hakim, CHP’yi haklı buldu ve seçimin yenilenmesin gerek yok derse ne olacak? 1 ay sonra ne olacak, sen yanlışlıkla geldin, hadi kalk mı diyecekler. Biz bunu Vali’ye bunu anlatmaya çalıştık” dedi.

VALİ’YE BUNU ANLATMAYA ÇALIŞTIK
Bayır konuşmasına şu şekilde devam etti:
“CHP bu davadan haklı bulundu. Ne olacak 1 ay sonra? Biz Vali’ye bunu anlatmaya çalıştık. Sonuç açıklanmadan böyle bir karar alınmasının ciddi bir çelişkiye neden olduğunu, adalet mekanizmasının üzerinde baskı oluşturduğunu söyledik. Yargı devam ediyor.”

HAK ETMEDİKLERİ SONUÇ ALDILAR
CHP’li Ednan Arslan da, “Zorlama bir hukuk kararıyla AKP’li çıkmıştı. Hep söylediğimiz bir şey vardı, AKP’li çıkana kadar kura devam edecek. Hukuk zorlama bir karar nizamı yapılmış bir seçimi iptal etmiştir. Sonuç itibariyle yüzde 50 bir şans vardı. Hak etmedikleri bir sonuç aldılar” diye konuştu.  

POLAT’TAN ÇOK SERT SÖZLER
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, şunları söyledi:

“Milli iradeden bahsedenler milli iradeyi yok saydılar. Valisinden, yargıcına kadar işbirliği yaptılar. Üzüntümüz bir ilçeyi kaybetmek değil. Adaleti, demokrasiyi kaybediyoruz.  Nerede siyahi ahlak? Biz hiçbir yerde bu ahlaksızlığı yapmadık. Tombala başkan o koltukta nasıl oturacak? Milli iradeye tecavüz edilmiştir. İstanbul’da da halkın iradesine karşı geldiler derslerini aldılar.  Valinin yaptığı asla kabul edilemez. İşlem valisi atadı. Çok yazık. Menemen’de büyük bir ayıp var! CHP birçok seçime girdi kazandı, kaybetti. Ama ahlakımızı hiçbir zaman bozulmadı! AKP adalete güveni yerle bir etti. Herkesin valisi olması gereken Vali taraf oldu. Demokrasinin ırzına geçilmesini hep birlikte tanıklık ediyoruz. Menemen halkının iradesine sahip çıkacağız. Elinde hala kitap olan yargıçlar olduğuna inanmak istiyoruz”“YİNE MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK, YİNE AKP!”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise şu açıklamayı yaptı:
“İlk çekilen ve CHP adayının kazandığı kuranın iptaliyle ilgili açılan bir dava var. Yasaya ve hukuka aykırı bir şekilde verilmiş yürütmeyi durdurma kararı var. Bugün o yürütmeyi durdurma kararı uygulandı. Hem daha önce açılan davayla ilgili hem de bugün çekilen kura işlemiyle ilgili hukuki ve siyasi süreç devam ediyor. Türkiye’de AKP ile yeni bir süreç başladı. Bu adaletsiz, hakkaniyetsiz ve milli iradeye saygısız süreci meşrulaştırmak içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sürecin özeti şu; AKP kazanmadıysa, AKP’nin çıkarına ters düşen bir sonuç varsa o işlem, o seçim, o karar geçersizdir ve sonuç AKP’nin lehine dönene kadar her yol mubahtır. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde, tıpkı 31 Mart İstanbul belediye seçimlerinde yaşadığımız bu oyunu şimdi de Menemen’de sahneye koydular. Yine milli iradeyi, Menemen halkının kararını hiçe saydılar ve hem sandıktan hem de usule uygun yapılan ilk kuradan çıkan sonucu tanımadılar. İsminde adalet olan ama adaletten, siyasi etikten nasibi almamış bu anlayış, Menemen’de büyük bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe imza attı. Menemenliler bunu unutmayacaktır. Ama biz hukuki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. AKP’nin hukuksuzluğu ve adaletsizliği ile mücadelemiz devam edecek. Menemen halkının çalınan oylarına, AKP’nin ayaklar altına aldığı menemen halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Her şeye rağmen adalete güvenmeye devam edeceğiz. Bu konuda adaletin tecelli edeceğine ve açtığımız dava sonucunda haklılığımızın kanıtlanacağını biliyoruz. Hukuki mücadelemizi, hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz.”