GÜNDEME BAKIŞ -  Belevi'de satın aldığı arazinin bir bölümünü Valiliğe bağışlayan ve burada dışarıdan gelecek olan Romanların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışma başlatan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun bu girişimi tartışma yaratmıştı. Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, projeyle ilgili çekincelerini ortaya koymuş, yerin merkezden uzak olması nedeniyle konuya sıcak bakmamıştı.

FARKLI TEPKİLER GELİNCE…
Purçu’nun bu hamlesine AK Parti ve farklı Roman derneklerinden gelen tepki sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel devreye girdi. Yücel’in önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Purçu dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette taraflar konuşu CHP liderine anlattı. Yapılan görüşme sonucu projenin hukk çerçevesinde aynen devam edilmesine karar verildi.

ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI CISTIR’DAN CHP'Lİ PURÇU’YA SERT SÖZLER: “MADEM TOPLUMSAL PROJE NEDEN AKRABALARINI YERLEŞTİRDİN?” HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SOYER: "GENEL BAŞKANIMIZ TAM BİR LİDERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ, GEREĞİNİ YAPTI'
Görüşmede Sengel ve Purçu arasında diyalog eksikliğinden kaynaklanan problem yaşandığına vurgu yapıldığı öğrenildi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu konuda hukuki ve meşru zeminde yol alınması isteniyor. Hem Selçuk belediyesinin hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını kullanılarak göçebe olan. çadırda yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Hepsi yola girecek. Olumlu bir adım atıldı. Eksik anlaşılmalar giderildi. Genel başkanımız önemli bir iradeyi ortaya koydu. Tarafların yanlış anlaşılmalarını ortadan kaldıracak bu hikayeyi uzun soluklu hale getirmek için gereğini yaptı” dedi. 

SENGEL: "ÇADIRLAR KALDIRILACAK" 

Öncelikle bir Belediye Başkanı ve bir hukukçu olarak her zaman yasaların verdiği yükümlülükler çerçevesinde ilerlediklerini kaydeden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu bağlamda geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Kongresinde de "Bu ilçenin her milimetresi bizim için çok değerli" sözünü hatırlatarak; konuyu Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tüm şeffaflığı ile aktardıklarını ifade etti. "5 Hedef 50 Proje" olan seçim bildirgesinde Roman vatandaşlara ilişkin bir projesinin olduğunu hatırlatan Bakan Sengel; " Diğer hiçbir partinin seçim bildirgesinde böyle bir proje yoktu. Efes Selçuk’ta yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşadığı 32 sosyal konutun tadilatını yapacağız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bu kentte kimseyi açıkta bırakmayacağız. Bu konuda hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan, tamamen insan bazlı bakıyoruz. Gücümüz yettiğince bunları yapacağız" diye konuştu.