GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’de ilçe kongreleri tamamlandı, gözler 8 Şubat’ta yapılması planlanan il kongresine çevrildi. Kongrede Deniz Yücel’in aday olmasına kesin gözüyle bakılırken karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı henüz netlik kazanmadı.

HENÜZ YAZI YOLLAMADIK!
CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Gündeme Bakış’a önemli açıklamalarda bulundu. İzmir il kongresinin 8 Şubat’ta gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin henüz netleşmediğini belirten Salıcı, “Bu konuda örgütlere herhangi bir yazı henüz göndermedik. Kongrelerin günlerinin çakışmaması gerekiyor. Başka şeyler de var elbette” dedi.

İL KONGRES ÖNCESİ UZLAŞI ARANACAK! BU GERÇEKLEŞMEZSE…
“Deniz Yücel uzlaşı adayı olacak mı? sorusuna yanıt veren Salıcı, “Bununla ilgili bir şey söyleyemem, yorum yapamam. CHP tabanı uzlaşı adayı bulunması konusunda oldukça duyarlı. Uzlaşı adayını konusunda örgütün ete kemiğe bürünmüş bir yaklaşımı var. Genel merkezin de bu yönde bir tavrı var. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz kongrelerin çoğunluğu tek adaylı gerçekleşti. Uzlaşının olmadığı yerde arkadaşlarımız demokratik bir şekilde yarıştı. Hiçbir şekilde tartışma, kavga-gürültü olmadı. İl kongreleri öncesi de uzlaşı mutabakat aranacak. Eğer bu sağlanırsa kongre tek adaylı olacak. Eğer olmazsa yarış olur. Bu da her zaman olduğu gibi demokratik olgunlukla gerçekleşir” dedi.