GÜNDEME BAKIŞ -  CHP Menemen’de bir değişiklik olmazsa 19 Ocak’ta ilçe kongresini gerçekleştirecek. Partinin tecrübeli ismi İlçe Başkanı Serdar Değirmenci’nin aday olup olmayacağı merak konusu olurken, CHP’nin “ağabeyi” Değirmenci Gündeme Bakış’a konuştu.

GEÇİŞ DÖNEMİNDE ZOR BİR GÖREV ÜSTLENDİM
Değirmenci, “Aday belirleme sürecinde ilçe başkan yönetimi, gençlik ve kadın kolları istifa etmişti. Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin DSP’ye gitme hazırlığı içinde idi. Menemen’i AKP’ye kaybetme riski vardı. Örgüt parçalanmıştı. O süreçte İzmir ve Menemen’deki yöneticiler gelip partiyi toparlamamı istediler. Aktif siyasetten çekilmeme rağmen bu zor görevi kabul ettim. Başarıyla yaptığımı düşünüyorum. Seçimi hep birlikte kazandık. Bu geçiş aşamasında bir görevdi. Bunu mecburiyetten kabul ettim. Ama artık gençlerin önüne açmak gerekiyor. CHP Menemen’in kurucu ilçe başkanıyım. Her görevde bulunduk. Artık yeter” dedi.  

GÜNEY ADAY OLACAK İDDİASI
Öte yandan parti kulislerinde Değirmenci’nin ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un, son yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Ömer Güney ismine sıcak baktığı konuşuluyor. Öte yandan partili Mehmet Çoban ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından Sadık Tanrıverdi’nin aday olmaya hazırlandığı belirtiliyor.