Halil İbrahim GÜLER –GÜNDEME BAKIŞ- (ÖZEL HABER) CHP’de imza tartışması devam ediyor. İzmir’de 27 kurultay delegesi olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdi. İmza veren isimlerden Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Ödemiş eski İlçe Başkanı Nazan Dönmez, son dakikada imzalarını geri çekti.

HER İKİ İSME BÜYÜK BASKI
Bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Çam’ın görevinden istifa ettiği iddia edildi. Bu konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Çam, “Yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğim” dedi. Çam, imza verme sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimlerin imza vermesi noktasında yoğun baskı yaptığı öne sürüldü.

Çam’ın imza verdikten sonra bu sefer genel merkeze yakın siyaset yapanlar tarafından baskı gördüğü ve imzasını geri çektiği öğrenildi. Milletvekilleri Ednan Arslan ve Murat Bakan’ın da bu yönde devreye girdiği öğrenildi.

İNCE İLE PAYLAŞTI
Çam, istifa kararını CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile paylaştığı öğrenilirken, İnce ve bazı partililerin Çam’ı kararından döndürmek için uğraştığı kaydedildi.