Halil İbrahim GÜLER / GÜNEME BAKIŞ – CHP İzmir’de delege seçimlerinin tamamlanmasından ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. İlçe kongreleri öncesi ilçelerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

ACELE ETMEYİN MESAJI!
İl kongresine güçlü bir şekilde girmek isteyen ekipler ilçelerde delegelerle temasa geçmeye başladı. Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel’in devam etmesi istemeyen CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Milletvekili Murat Bakan gibi isimler ilçelerde kendilerinden haber bekleyen partililere, “Kimse acele etmesin ve bir isim telaffuz etmesin. Ortak akılla adayları belirleyeceğiz” mesajı verdiği öğrenildi.

İLÇELERDE SON DURUM!

BAYRAKLI’DA TEMASLAR DEVAM EDİYOR
Delege seçimlerinde birlikte hareket etmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Nalbantoğlu, mahallerde farklı listeleri destekledi. Bu durum ikilinin arasına kara kedi soktu yapıldı ancak Sandal ve Nalbantoğlu’nun süreçte birlikte hareket edeceği belirtildi. “ortak” adayın en geç önümüzdeki haftaya kadar netleşeceği belirtildi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve İl Başkanı Deniz Yücel’in Sandal’la temas halinde oldukları öğrenildi.

BORNOVA’DA GÖZLER POLAT VE İDUĞ’DA
Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da süreçte Nalbantoğlu ve arkadaşlarıyla ters düştü. Ancak bu ters düşüş ‘kavgaya’ dönüşmedi. Polat’ın burada farklı bir adayı Nalbantoğlu’nun ise farklı bir adayı desteklemesi bekleniyor. Kongrede Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu. Partililer, “Bornova’da çok fazla yapı var. İduğ’un işaret edeceği isim seçimde öne çıkar” yorumlarını yapıyor. 

YÜCEL’İN ARKASINDA EN NET DURAN İLÇE KONAK VE KARABAĞLAR!
Karabağlar ve Konak’ta mevcut ilçe başkanları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un desteğini aldı. Muhalifler, birçok mahallede seçimi kazanmayı bildi. Her iki ilçede de “ittifaklar” sonucu belirleyecek. Partililer, “İl kongresinde Deniz Yücel’i destekleyecek en net iki ilçe Konak ve Karabağlar. Başkanlar ilçelerinden güçlü çıkmak istiyorlar” değerlendirmesi yapıyor. 

KARŞIYAKA’NIN ADAYLARI BELLİ GİBİ!
Mavi liste platformunun en güçlü olduğu ilçe Karşıyaka..Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, kendisiyle uyumlu çalışabilecek bir isimle yola çıkılmasını istiyor. Tugay’ın bu anlamda Murat Serdar Koç’u desteklediği belirtiliyor. Koç ise ilçe başkan adaylığına “şimdilik” mesafeli yaklaşıyor. Partinin sevilen isimlerinden Serdar Yavaşoğlu da delegelerle temasını sürdürüyor.

KARABAĞLAR’DA MUHALEFET ADAYINI ARIYOR
Karabağlar’da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın yola devam etmesini istiyor. Muhalifler ise adayını belirlemeye çalışıyor. Muhalefet, belli bir süreye kadar aday ismi telaffuz etmeme noktasında anlaştığı, görüşmelerden sonra adaylarını belirleyecekleri öğrenildi.