GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de 37. Kurultayı cumartesi ve pazar günü yapılacak. Gözler özellikle Pazar günü yapılacak Parti Meclisi (PM) seçiminde…

İL KONGRESİ ÖNCESİ AYRIŞMA…
Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan il kongresi öncesi ve sonrası büyük bir ayrışma içerisine giren Başkan Soyer ve İl Başkanı Yücel arasında yaşanan krizin bittiği düşünülmüş, ikili her fırsatta birliktelik mesajı vermişti. Ancak bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Soyer ve Yücel’in Ankara’da ayrı ayrı çalışma yapıyor. Her iki taraf da, “Görüşmek isteyen arar” noktasından hareket ediyor. İkilinin bir araya gelmesinin “çok düşük bir ihtimal” olarak değerlendiriliyor.

YEMEK KRİZ YARATTI
Soyer, dün akşam Doğu ve Güneydoğu illerinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıya Yücel’in davet etmemesi kriz yarattı. Yücel’e yakın partililer, “il başkanı neden davet edilmedi?” derken Soyer’e yakın partililer, “Bu toplantıyı il başkanı düzenlemeliydi” diyor.

SOYER 15 İL BAŞKANIYLA BİR ARAYA GELECEK
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bu akşam 15’e yakın il başkanıyla bir araya geleceği öğrenildi. Soyer’in toplantıda PM için adaylığını açıklayan Rıfat Nalbantoğlu’na destek istemesi bekleniyor.

TELE MARKAJ BAŞLADI
Öte yandan PM’ye aday olan isimler delegelerle birebir temas kurmaya başladı. Adaylar delegeleri telefonla tek tek arayıp destek istiyor. Bu iletişim metodunun özellikle Cuma ve cumartesi günü hızlanacağı ifade ediliyor.