GÜNDEME BAKIŞ – CHP genel merkezi önümüzdeki pazar günü İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye adaylarını belirleyecek. Kritik MYK ve PM öncesi CHP genel merkezinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

KILIÇDAROĞLU-SOYER GÖRÜŞMESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi öne çıkan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bur görüşme gerçekleştirdi. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu, Soyer’e “Seni aday olarak düşünüyorum” dedi ve ikili ilçleri enine boyuna değerlendirdi.

İLÇELERDE BÜYÜK DEĞİŞİM OLACAK İDDİASI
Gündeme Bakış’ın CHP Genel Merkezine yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, ilçelerde değişim olacak. Ancak bu değişimin ne boyutta olacağı pazar günü netleşecek.

YÜCEL’LE DE GÖRÜŞTÜ
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le de bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun bu görüşme Yücel’e, Büyükşehir için Soyer’i düşündüğünü söylediği öğrenildi. Yücel'in de ilçelerle ilgili görüşlerini ilk kez açık bir şekilde (isim vererek) dile getirdiği bildirildi. 

SOYER’E DESTEK OLUN
Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun hafta başından bu yana kendisiyle görüşen isimlere, “Soyer’e destek olun. Onu yalnız bırakmayın” dediği belirtildi.