CHP’de pandemi nedeniyle ertelenen ve 15 Ağustos Pazartesi günü yapılması kararlaştırılan Kınık Kongresi öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Süreçte 2020 yılının Aralık ayında istifa eden İsmail Yılmaz yeniden ve tek aday olmasıyla yaşanan krize Genel Merkez müdahale etti ve kongreyi iptal etti.
İlçede geçtiğimiz yıl dönemin İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, İl Başkanlığı ile sorun yaşamış ve 2020 yılının Aralık ayında görevinden istifa etmiş, Kınık Örgütü’ne de Ahmet Kanat başkanlığında bir geçici yönetim atanmıştı. Pandemi nedeniyle ertelenen kongrenin ise önümüzdeki Pazar günü yapılacağı açıklanmıştı. Kongre sürecinde ilginç bir gelişme yaşandı ve geçici yönetim başkanı Kanat aday olmama kararı alırken, İsmail Yılmaz koltuğa yeniden talip olduğunu açıkladı.

Yılmaz’a sandık öncesi herhangi bir rakip çıkmazken yaşanan bu gelişme yeni bir krize neden oldu ve sürece müdahil olan Genel Merkez flaş bir karar aldı. Buna göre Kınık kongresi iptal edildi. Kongrenin iptal edilmesinin ardından Kınık için alınacak nihai karara kadar atanan geçici yönetimin görevine devam edeceği açıklandı.