Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde saat 16.00’da CHP’li belediye başkanlarıyla bir araya gelecek.

İL BAŞKANLIĞININ HABERİ YOK!
Özkan ve Özkoç’un ilçe belediye başkanlarıyla yapacağı toplantıdan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ve il yöneticilerinin bilgisinin olmadığı ve herhangi bir davet gönderilmediği öğrenildi. İstanbul’da yapılacak çalışmaların masaya yatırılması beklenen toplantıyla ilgili il başkanlığının bilgilendirilmesi şaşkınlık yarattı ve kriz çıkardı.

İLÇE BAŞKANLARIYLA DA BİR ARAYA GELMİŞTİ
Özkan, geçtiğimiz kasım ayı başında ilçe başkanlarıyla bir otelde bir araya gelerek yerel seçimi masaya yatırmıştı. Toplantıya katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ''Örgütsel toplantıların il başkanı önderliğinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu toplantıda da paylaştım. Tuncay Bey'in daveti samimi ve iyi niyetli bir davet. O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza ben de davette bulundum ve katılmalarını istedim. Tuncay Bey bizim İzmir vekilimizdir. Ancak burada genel başkanımızı ve genel merkezi temsil eden il başkanıdır. Bizim bu konuda tereddüdümüz yok. Onda da bir kafa karışıklığı ve tereddüt olmadığını düşünüyoruz. Ancak yine de bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor'' demişti.

AYNI SAFTA YER ALDILAR
Özkan ve Yücel’in aday belirleme sürecine kadar yıldızları hiç barışmamıştı. Ancak aday belirleme sürecinde ikili birlikte hareket etti. Buca’da yaşanan aday krizinde Özkan ve Yücel aynı saflarda yer almıştı.

Özkan’ın son hamlesinin İl Başkanı Yücel’de rahatsızlık yarattığı iddia edildi.