GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de kongre heyecanı 5 ilçe ile sürecek. Kınık’ta, Bayraklı, Karabağlar, Foça, Çeşme’de çekişmeli bir yarışa sahne olacak. Gözler Bayraklı ve Karabağlar’da olacak.

KINIK’TA MEVCUT BAŞKAN YILMAZ SANDIĞA GİDİYOR
Kınık’ta bugün Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda saat 12.00’de yapılacak ilçe kongresinde de tek İsmail Yılmaz adaylı bir seçim bekleniyor. Birlik ve beraberlik içerisinde CHP’nin iktidarı için çalışacaklarını kaydeden Yılmaz, “Tüm mahallelerimizde sandıklarımızı kurarak delege seçimlerini gerçekleştirdik. CHP Kınık örgütü olarak, yarım kalan çalışmalarımızı tamamlamak için aday olduk. Cumhuriyet Halk Partimizin iktidara yürüdüğü bu yolda, birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerimizi tamamlayacağız” dedi.

BAYRAKLI’DA DÖRTLÜ YARIŞ
Bayraklı kongresi saat 10.00 Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu yapılacak. Kongrede Songül Gök, Selçuk Ayhan, Pınar Susmuş ve Ali Rıfat Koç aday olacağını resmen açıkladı.

SONGÜL GÖK: “UZLAŞI OLABİLİR”
Delegeler ile görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Gök, adaylar arasında uzlaşı olabileceğine dikkat çekti. Gök, “Seçim çalışmamız devam ediyor. Mahalle delegelerimizle toplantılarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde uzlaşıya da gidebiliriz” dedi.

PINAR SUSMUŞ: “KAVGA DEĞİL DÜĞÜN GÜNÜMÜZ”
Seçimin galibinin CHP olacağını ifade eden Susmuş, “Ben kişi ve erk sahibi olanların adayı değilim. Hiçbir erke ve makam sahibine eğilmem bükülmem. Sadece örgütümden emir alırım. Örgüt bana hangi görevi layık görürse onu sorgulamam. Bayraklı ilçe başkanlığı gibi onurlu bir göreve talip oldum. Bu süreçte diğer adaylara başarılar dilerim. Bu seçim bizim kavgamız değil düğünümüz olmalıdır. Hiçbir aday için kötü söz sarf etmem. Seçim bitecek, galibi hepimiz olacağız” diye konuştu.

RIFAT ALİ KOÇ: “OMUZ OMUZA OLACAĞIZ”
Uyum içerisinde çalışacağını kaydeden Rıfat Ali Koç da, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaşlaşma yolunda, 1923’ten bu yana kararlıkla yürüyen CHP’de eşitlik, özgürlük, halkçılık mücadelesinde genel başkanımın Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a omuz vermek için yola çıkıyor. Kadınlarımızla gençlerimizle çalışanlarımızla, iş bulamadığı için çalışamayanlara omuz omuza daha yaşanası bir Bayraklı, daha çağdaş, İzmir yola çıkıyor. Örgütlü topluma olan inancımızla Bayraklı CHP ilçe örgütümüze güç vermek için yola çıkıyoruz” dedi.

SELÇUK AYHAN: “PARTİ GÖREVLERİNİ KİŞİSEL ÇIKARLARIMIZIN ÖNÜNE ALMALIYIZ”
CHP’nin iktidar olması için katı koymak için çalışacaklarını kaydeden Selçuk Ayhan, “Kongrelerde seçilecek olan yönetimlerde görevimiz, siyasal misyonumuzun farkında, partimizin oluşturmaya çalıştığı ittifakları güçlendirebilecek üretken kişisel çıkarlarını ikinci plana atabilen, kadroları işbaşına getirmek olmalıdır. Eğer biz iktidar olamıyorsak bu ancak bizim kendi suçumuz olur. Düzgün çalışmazsak, üretken olmazsak, parti görevlerini kişisel çıkarlarımızın önüne almazsak o zaman iktidar olamayız. Bunun bilinciyle çalışmalıyız. CHP’nin Türkiye genelinde iktidar olmasına katkı koymak hepimizin görevidir. Elbette örgütlü bir toplum olarak bunu yapmak zorunludur. Bize teveccüh gösterirseniz yapmak istediklerimizin ana özeti budur

ÇEŞME’DE TEK İSİM OYLANACAK
Çeşme’de kongre heyecanı Çakabey Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da yapılacak. Tek aday olarak seçime girilmesi beklenen mevcut Başkan Sait Kavasoğllar, “25 sandık koyarak, delege seçimlerini barış içerisinde sükunet içerisinde bitirdik. Mahalle delegelerimizi seçtik. Yarın yapılacak seçim için bütün hazırlıkları yaparak delegelerimize davet gönderdik. Demokrasi şöleni içerisinde bir seçim geçireceğimize diliyorum” diye konuştu.

FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTE
Foça’da yarın Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da heyecan başlayacak. kongrede çarşaf  liste uygulanacak. İlçede Nihat Dirim ile Ayla Yılmaz ilçe başkanlığı için yarışacak. Daha önce İlkay Söylemezoğlu, Nihat Dirim için adaylıktan çekilmişti. 


KARABAĞLAR’DA YILDIZ İLE TÜRKBAY YARIŞACAK
Karabağlar’da kongre heyecanı yarın Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak. Kongrede mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız ile Mehmet Türkbay yarışacak.

ALİ İHSAN YILDIZ: “SÜREÇ SORUMLULUĞUMUZU ARTIRDI”
Partinin iktidar yürüyüşüne katkıda bulunmak için aday olduğunu belirten Ali İhsan Yıldız, “Artan güven sayesinde partimizin öncülüğündeki demokrasi güçleri, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı kazanmıştır. Kazanılan başarının sürekliliğinin sağlanması, içinde bulunduğumuz koşulların doğru değerlendirilmesine ve bundan sonra yapacaklarımızın yol haritasının uygulamamıza bağlıdır. Bu durum bize her zamankinden daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Cumhuriyeti kuran bir partinin üyesi ve yöneticisi olmak benim için onurdur. Sizlerin desteğiyle bu onuru taşımak, partimizin iktidar yürüyüşüne katkıda bulunmak için adayım. Size layık olmak için bir sıra neferi gibi çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

MEHMET TÜRKBAY: “BİRLİKTE YÖNETİM BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
İlçe başkan adayı Mehmet Türkbay ise, “CHP de 21 Aralık’ta yapılacak kongrede aday olmak üzere burada bulunan değerli dostlarımıza, partili arkadaşlarımızın desteğiyle Karabağlar’da ilçe başkanlığına aday olmak üzere görevlendirildim. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. El ele, kol kola bu sonuca birlikte ulaşacağız. Ben olmayacağım bir olacağız.  İlçe başkanı olduğumuzda ilçeyi birlikte yöneteceğiz. Bizim en büyük zenginliğimiz deneyimli üyelerimizdir. Ben bu zenginliği kullanacağım. Bu zenginliğimizi hayata geçireceğim ve birlikte yönetip birlikte kazanacağız.''