Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Gündeme Bakış, metropol ilçelerde olası adayları, adaylık için nabız yoklayanları ve “adayım” diyenleri araştırdı. Birçok ilçede ittifaklar seçim sonuçlarında belirleyici olması bekleniyor.

BORNOVA’DA ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM!
CHP Bornova tam anlamıyla çok bilinmeyenli denklem yaşanıyor.

Delege seçimlerinde birçok mahallede çift liste yarıştı. 45 Mahallesi olan Bornova’da hiçbir grup üstünlüğü tek başına sağlayamadı. İlçe kongresinde “ittifaklar” sonucu direkt etkileyecek.

POLAT VE İNAL KİMİ DESTEKLEYECEK?
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Ulaş Polat, kuzenleri Mustafa Polat, Ethem-Kamil İnal birlikte hareket etti. Ekip, bazı büyük mahallerde seçimi kazanmayı bildi. Ekibin; Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe’yi ya da Ethem İnal’ı kongrede destekleyebileceği belirtiliyor.

NALBANTOĞLU “ADAYIM” DİYOR!
CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun ağabeyinin eşi, eski ilçe yöneticisi Selma Nalbantoğlu da birçok mahallede liste çıkardı ve yine bazı büyük mahallerde seçimi kazandı. Nalbantoğlu, ilçe başkan adayı olduğunu partililerle paylaştı.

ÇAPIN DA ADAYLIK İSTİYOR
60-70 delegenin desteğini aldığı belirtilen eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, ilçe başkan adayı olma istediğini yakın çevresiyle paylaştığı öğrenildi. Mahallesinden delege seçilemeyen İlçe Başkanı Asım Güven ise görevine seçilerek devam etmek istiyor.

KOÇANALI ADAY OLABİLİR
Son ilçe kongresinde aday olan, salonda partililere seslendikten sonra adaylıktan çekilen Osman Koçanalı’nun kongrede aday olabileceği belirtiliyor.

İDUĞ, MÜDAHİL OLMADI. SOYER’LE TEMAS KURACAK BEKLENTİSİ VAR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, delege seçimlerine müdahale etmedi, süreci izledi. İduğ’un ilçe kongresi öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görüşmesi yönünde bir beklenti olduğu belirtiliyor.

KONAK’TA TAŞLAR YERİNE HENÜZ OTURMADI!
Konak’ta da “karışık” bir delege yapısı ortaya çıktı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, eski İlçe Başkanı Şakir Başak’ın da desteğini alarak atanarak geldiği göreve seçilerek devam etmek istiyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Guruşçu’ya açık destek veriyor.

YALI GRUBU NE YAPACAK?
Konak’taki her delege seçimlerinde etkili olarak yalı grubu ise önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceğini henüz netlik kazanmadı. Daha önce Başak’la hareket eden grubun nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu…Yalı grubunun Marbel eski Genel Müdürü Ahmet Karadağ’a destek verebileceği kulislerde konuşuluyor.

NALBANTOĞLU VE BAKAN DEVREDE
CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Konak’taki seçim için nabız yokluyor. Nalbantoğlu ve Bakan’ın ortak akılla adayın belirlenmesi yönünde görüş belirttiği öğrenildi.

SAYGILI NABIZ YOKLUYOR
PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı adaylık için nabız yoklarken, gençlik kollarından gelen ancak mahallesinden delege seçilemeyen Utkan İlçi’nin aday olabileceği belirtiliyor. Öte yandan Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus isminin gündeme gelebileceği kulislerde konuşuluyor.

YILMAZ BEKLEMEDE
Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan ve ortaya koyduğu projelerle takdir toplayan Konak eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz, birçok mahallede liste çıkardı. Nalbantoğlu ve Bakan’ın da desteğini alan Yılmaz, bazı mahallerde başarı sağladı. Yılmaz’ın aday olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

BAYRAKLI “KARMAKARIŞIK”
Bayraklı’da farklı mahallerdeki ekipler arasında görüşmeler başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, delege seçimlerinin tamamlanmasının hemen ardından Pınar Susmuş’u aday olarak destekleyebileceğini partililerle paylaştı.

ALPER KARŞI ÇIKIYOR
3 dönemdir Bayraklı İlçe Başkanlığı yapan Cemalettin Alper, Susmuş’un adaylığına kesin bir dille karşı çıkıyor. Alper’in yakın çevresine, “adaylık benim aklımda yok ancak Pınar Susmuş aday olursa ben de aday olurum” dediği öğrenildi.

SUSMUŞ TEMASA GEÇTİ
Susmuş, ise ilk olarak siyaset yaptığı Mansuroğlu delegeleriyle görüşmeye başladı ve destek turuna çıktı. Ancak partililerin bu konuda Susmuş’a net bir şey söylemediği ifade edildi.

GÖK DE ADAYLIK İSTİYOR
Son yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Songül Gök de ilçe başkan adayı olmak istediğini partililerle paylaştı. Ancak Gök’e Manavkuyu’da  delege seçilen bazı isimler karşı çıktı. Gök’ün net kararını önümüzdeki süreçte vereceği belirtiliyor.

NALBANTOĞLU DEVREDE
CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun farklı mahalledeki delegelerle temas kurduğu ve adayı ortak akılla belirleme noktasında görüş bildirdiği öğrenildi. Kulislerde Hatice Tatlı’nın “abla” rolüyle aday olabileceği konuşuluyor.

KARABAĞLAR’DA SELVİTOPU’NUN ADAYI ALİ İHSAN YILDIZ! MUHALEFETİN ADAYI NETLİK KAZANMADI
Delege seçimlerinin kıran kırana geçtiği Karabağlar’da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, ağırlığını ortaya koydu. Selvitopu ve Ceyhan, göreve devam etmek isteyen Ali İhsan Yıldız’ın adaylığına yeşil ışık yaktı.

KAYA VE BAKAN DEVREDE
CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, birçok mahallede liste çıkardı. Ekip bazı büyük mahallerde başarı sağladı.

KİMİ DESTEKLEYECEKLER?
Muhalefetin Karabağlar’da kimi destekleyeceği ise merak konusu. Eski İlçe Başkanlarından Orhan Polat adaylığa hazırlanırken, eski ilçe başkanı Polat Manduz da adaylık için nabız yokluyor. Eski il yöneticisi Mehmet Türkbay’ın da aday olabileceği ifade ediliyor.

KARŞIYAKA’DA MAVİ LİSTE KİMİ DESTEKLEYECEK?
Karşıyaka’da mavi liste platformu ilçe kongresinde oy kullanacak delegelerin önemli bir bölümünü kazandı. CHP Karşıyaka ilçe Başkanı Uğur Yıldırım ve ekibinin desteklediği listeler ise kazanamadı.

CEMİL TUGAY’IN İŞARET EDECEĞİ İSİM ÖNEMLİ…
Mavi liste platformu önümüzdeki süreçte toplantılar düzenleyerek adaylarını belirleyecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “uyumlu çalışabileceği” bir aday konusunda delegelere bir ismi işaret etmesi bekleniyor.

2017’DE KAYBETMİŞTİ. YENİDEN ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR
2017 ilçe kongresinde Yıldırım’la yarışan ve seçimi kaybeden Murat Serdar Koç’un adaylığa hazırlandığı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ve Tugay’ın Koç ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

YAVAŞOĞLU ADAYLIK İSTİYOR!
31 Mart yerel seçimlerinden belediye başkan aday adayı olan Serdar Yavaşoğlu, ilçe kongresinde aday olmak istediğini partililerle paylaştı. Yavaşoğlu, mahallesi Mavişehir’de liste çıkardı. Ancak bir oyla kaybetti. Karşı listeden iki isim Özuslu’nun eşi Müyesser Özuslu’nun ismini çizince Yavaşoğlu delege seçildi. Böylece iddiasını sürdürdü.

EREL ADAY MI OLACAK?
Yıldırım’ın kongrede yeniden aday olması beklenmezken partinin emektarı ve sevilen isimlerinden Barış Erel’in kongrede aday olabileceği konuşuluyor. Erel’e partililerin bu anlamda temas kurduğu ifade ediliyor.