GÜNDEME BAKIŞ – (Kulis Haber) CHP’de delege seçimlerinde rekabetin en keskin yaşanacağı ilçelerin başında Karabağlar geliyor. Karabağlar’da iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve siyaseti iyi bilen Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kongrede aday olacak Ali İhsan Yıldız’la birlikte hareket ediyor. Selvitopu, Yıldız ekipleri tüm mahallerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

ÖZKAN VE BAŞAK DA SELVİTOPU İLE HAREKET EDİYOR
Karabağlar’da bir gücü olmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Konak eski İlçe Başkanı, Ege Şehir Planlama Genel Müdürü Şakir Başak da Selvitopu-Yıldız ekibiyle ortak hareket ettiği bildirildi. İl yöneticileri İrfan Can, Çetin Özdemir de bu harekete destek veriyor. 

KARŞI EKİP SAHADA TAM PRES!
İZBETON Genel Müdürü Heval savaş Kaya, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, eski İlçe Başkanı Orhat Polat, ilçe meclis üyesi Bülent Sözüpek’in başını çektiği partililer ise mahallerde liste hazırlığında. Karabağlar’da partinin sevilen ismi Erkan Büyükkaya’nın ise şuan da tarafsızlığı koruduğu basın sitesi mahallesinde tek liste çıkarmak için çaba harcadığı öğrenildi. Öte yandan ilçe başkanlığına hazırlanan Mehmet Türkbay’ın bu kararından vazgeçtiği ve mavi liste hareketine destek verdiği kaydedildi.

O MAHALLEDE LİSTE KİRİZİ
Eski İlçe Başkanı Polat Manduz’un ve mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın mahallesi olan Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde liste krizi çıktı. Kriz henüz aşılmadı.