GÜNDEME BAKIŞ -  CHP İzmir İl kongresinde, İl Başkanı Deniz Yücel’in anahtar listesinin bir benzerinin salonda partililere dağıtılması tartışma konusu oldu.

ANAHTAR LİSTENİN HEMEN ARDINDAN SARI ÇIKTI!
Yücel tarafından hazırlanan beyaz üzerine siyah puntolarla yazılmış anahtar listesi ilçe başkanları aracılığıyla delegelere dağıtıldı. Oy kullanma işleminin başlamasından kısa süre sonra ise Karabağlar, Karşıyaka ve Menemen ilçe başkanlarının desteklediği sarı liste devreye girdi.

AYNISINI BASTIRDILAR!
Bu sırada da ilginç bir gelişme yaşandı. Yücel’in anahtar listesinin aynı renk ve yazı karakterli benzeri salonda partililere dağıtıldı. Birçok partili bunu Yücel’in anahtar listesi sandı.

ÇAKMA LİSTEDEN BİRÇOK İSİM ÇIKARILDI!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakın partililer tarafından “maymuncuk” olarak tabir edilen listede, Yücel’in kurultay anahtar listesinde yer alan Rıfat Nalbantoğlu, Özlem Şah Oğuzhan, Hakan Şenoyar, Mehmet Türkbay, Feridun Yılmazlar, Zeynep Altıok, Mehmet Ecevit Canbaz, Devrim Barış Çelik, Mesut Durgun, Mehmet Eriş, Hamdi Halis, Sefer İpekli, Adil Kırgöz, Merut Serdar Koç ve Önder Koç isimlerinin; yönetim adayı listesinden ise İsfahan Naki, Kemal Özdönmez, Köksal Yıldırım, Şener Akdemirli, Sedredil Coşkuner ve Saniye Bora Fıçı yazılmadı.

BENZER LİSTEYE GİRENLER!
Yücel’in anahtar listesiymiş algısı yaratılan beyaz listenin kurultay listesine çıkarılan isimlerine yerine Hüseyin Saygılı, Ercan Sevinç, Veysel Şen, Serdal Eren, Haydar Taş, Okan Uslu, Yılmaz Yıldız, Sadık Yıldız, Gürbüz Bal, İsmail Polat, Hüseyin Benzer, Galip Dinçer Cengiz, Hilmi Değirmenci, Celali Kaymak, Yaşar Kemal Moğultay yazıldı.

TEPKİ GÖSTERDİLER
Bu duruma tepki gösteren partililer, “İl başkanının anahtar listesinin renk ve yazı şekliyle bir benzerini salonda dağıttılar. Deniz Yücel’in listesi algısı yaratmaya çalıştılar. Herkes anahtar liste çıkarır ancak benzerini yapmak etik değil” değerlendirmesinde bulundu.