GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de MYK ve PM meclisi önümüzdeki hafta toplanarak İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirleyecek. Son MYK’da İzmir’in ilçeleriyle ilgili yaşanan tartışma mevcut belediye başkanlarını da tedirgin etti.

3 ADAY ÇEKİLİNCE…
MYK’da büyük tartışmalar sonra onaylanan Torbalı, Menderes ve Selçuk adaylarının PM öncesi çekilmesi sonrası kafalar karıştı. Gündeme Bakış’a konuşan belediye başkanları, “Bu süreçte anketlere bakılacağı söylenmişti. Ancak geri çekilen adayların bazılarının anketten çıkma şansı yok. Genel merkezle yakınlığı bulunan isimlerle ilgili farklı şeyler oluyor. 2014’te yaşananların benzeri yaşanmamalı. Mevcut başkanların performansı, anketler dikkate alınmalı. Senin, benim adamım tartışması yaşanmamalı. 3 ilçe için bu kadar tartışma yaşandıysa diğer ilçeler için bakalım neler olacak?” dedi.

NE OLMUŞTU?
MYK toplantısında Torbalı, Selçuk, Menderes ile görüşmeler sırasında MYK’da sert tartışmaların yaşandığı öne sürülmüştü. Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in ve Tuncay Özkan’ın Torbalı için Övünç Demir isminde ısrarcı olduğu, bazı MYK üyelerinin ise eski Belediye Başkanı İsmail Uygun’un aday olması için görüş bildirdiği ifade edilmişti. Toplantıda en çok tartışılan ilçelerin başında Selçuk olmuştu.  CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Cömert’in oğlu, SHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan Emir Cömert’in adaylığı için Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün bastırdığı belirtilmişti. SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’a yakın siyaset yapan Cömert’in adaylığına Muharrem Erkek’in şiddetle karşı çıktığı bildirildi. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de desteğini alan Filiz Ceritoğlu Sengel’in isminin gündeme geldiği ve bazı MYK üyelerinin desteğini aldığı öğrenilmişti. İzmirli MYK üyesi Tuncay Özkan’ın da Cömert’in adaylığı için bastırdığı kaydedildi.

MENDERES’TE ÖRGÜTTEN GELEN İSİM DEĞİL TARTIŞMASI
Menderes’te ise Celil Anık’ın örgütten gelmemesinden dolayı bazı MYK üyelerinin Anık’ın adaylığına karşı çıktığı öğrenilmiş, tüm bu tartışmalar nedeniyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in genel merkeze istifa resti çektiği öne sürülmüştü.