Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Menemen Belediyesi’nde yapılacak başkanvekilliği seçimi öncesi CHP ve AK Parti tarafında heyecanlı bir bekleyiş var. Her iki partinin belirlenen başkanvekili adayının sızma olmaması için yoğun çaba harcandı. Bunun için de son dakikaya kadar aday isminin meclis üyelerine bile bildirmeme kararı alındı.

CHP GRUBU 11.00’DA TOPLANDI
CHP meclis grubu ilçe binasında toplandı Burada aday meclis üyelerine tebliğ edildi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun meclis üyeleriyle birlikte belediye binasına kadar yürüdü. Belirlenen ismin dışarı sızmaması için yoğun gayret sarf edildi. 

AK PARTİ DE TOPLANIYOR
AK Parti grubu da bugün 12.00’da İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin öncülüğünde bir araya geldi. Burada partinin adayı meclis üyelerine açıklandı. Aydın Pehlivan ismi öne çıktı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da 12.30’da meclis üyeleri ve ilçe yönetimiyle buluştu. 

ÇOĞUNLUK CHP'DE
Yasak gereği, bugün saat 14.00’da belediye meclisinde başkanvekilliği seçimi olacak. 16 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üye sandık başına gidecek.

OYLAMA NASIL YAPILACAK?
Meclis birinci başkanvekili başkanlığında toplanacak. Toplantıda belediye başkavekili meclis üyeleri arasından gizli oyla seçilecek. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluk aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanvekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresi ile sınırlı olacak.