GÜNDEME BAKIŞ- CHP Tire kongresi Tire Çok Amaçlı Hangar Salonu’nda başlıyor. Kongrede ilçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, Ali Haydar Öztürk ve Ramazan Tekin aday olacağını açıklamıştı. 3’lü yarışta flaş bir gelişme yaşandı ve Ramazan Tekin adaylıktan çekildiğini duyurdu.

UZLAŞIYI KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet değerlerine inanmış, yönü kardeşlikten yana olan, hedefi Ülkede CHP iktidarı olan bir anlayışı benimseyerek, Tire'de parti içi büyük bir mutabakatı ve uzlaşıyı hep birlikte kuracağız diyerek yola çıktık. Ben ve arkadaşlarım bu düşüncelerin ışığında birlik ve beraberlikten yana olduk, partimizin parçalanmasına, bölünmesine karşı koyma gayretiyle daima uzlaşıyı aradık” diye konuştu.

KONUYLA İLGİLİ İLERLEYEN GÜNLERDE DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAĞIM
Adaylıktan çekilme nedenini açıklayan Tekin, “Aydınlık bir Türkiye, güçlü bir Tire düşüncesinden yola çıkarak partimizin dinamiklerini bir araya getirmeyi amaçladık. Ne yazık ki bu düşüncelerimizde başarılı olamadık. Verilen iş sözlerine, algı operasyonlarına karşı sükunetimizi koruduk. Listeleri bölen ama karşı listeye çalışmaktan gocunmayan yapıya karşı elimizi uzattık. Küçük olsun benim olsun düşüncesinden arındıramadık. Yine de bu ilçenin güzel günlerine olan inancımızı yitirmedik yitirmeyeceğiz. Ancak böyle bir yapıya karşı hiç bir arkadaşımızı da feda etmeyeceğiz. Böyle bir düşüncenin karşısında da ilçe Başkanlığına aday olmayacağım. Partimizin daha fazla bölünmesine izin vermeyeceğiz. Kongremizin kavgasız, sükunet içinde yapılması adına açıklama yapmayacağız. Son iki yıllık süreci, delege seçimlerinde yaşananları önümüzdeki günlerde yapacağımız basın açıklamasında üyelerimizle ve Tire kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.