GÜNDEME BAKIŞ- Menemen’de ‘darp’ tartışması devam ediyor. Menemen Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı sonrası AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can akrabası olduğu iddia edilen kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı. Hastaneden darp raporu alan Can, saldırı sonrası Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u işaret etmişti.

“SALDIRIYI KINIYORUZ”
Konuyla ilgili CHP Menemen İlçe Örgütü’nden açıklama geldi.  Yapılan açıklamada şu şekilde:
“Cumhuriyet Halk Partisi için siyasal yaşamda görev almak onurlu bir toplum hizmetidir. Erdemli olmak, Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur. Hiç kimseyi, inancına, siyasi görüşüne, yaşam tarzına, düşüncelerine, kökenine, cinsiyetine göre, ötekileştirmeden ve toplumu ayrıştırmadan  ‘önce insan’ felsefesiyle hareket Cumhuriyet Halk Partisi'nde önceliktir. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü olarak bu inanç ve hassasiyetimizi yineler, 06 Ağustos 2020 tarihinde ilçemizde yaşanan AK Parti Meclis Üyesinin darp edilmesi olayını faili kim olursa olsun doğru bulmuyor ve kınıyoruz.

SALDIRININ NEDENİNİ…
Yaşanan olayda adı geçen belediye çalışanı sosyal medya hesabında belediye de çalışan emekçilerin sendika baş temsilcisi olduğunu, ilgili AK Parti Meclis üyesinin belediye çalışanlarının bir kısmının işten çıkarılması talebine karşı tepki gösterdiğini, aynı zamanda akrabası olan meclis üyesi ile akrabalık bağları içerisinde konuştuğunu ifade etmiştir. Kesinlikle siyasi bir amaç taşımadığını, üçüncü bir tarafında olayda müdahil olmadığını yazılı olarak sosyal medya hesabında söylemiştir. Doğal olarak bu tasvip etmediğimiz olay yargıya intikal etmiştir. Olay aydınlanacaktır. CHP İlçe Örgütü olarak yargının kararını bekleyerek süreci takip edeceğiz.

SİYASİ AYMAZLIKTIR
Yargıya intikal eden bu olayın sonucunu beklemeden Menemen AK Parti İlçe Örgütü olayı siyasallaştırmaya, başka mecralara, siyasi ranta taşımaya çalışması telaşını anlamakta zorlanıyoruz. Hatta olayı demokratik kurallarla işleyen Temmuz ayı belediye meclisinin, faaliyet raporlarını oylaması ve toplantıda alınan kararlara ilişkilendirmesi akıl tutulmasıdır, değilse art niyetten de öteye bir manevradır. Siyasi aymazlıktır. Normal demokratik işleyişlerde tartışmaların, eleştirilerin, lehte ve aleyhte alınan kararların olabileceği meclis oturumlarını içlerine sindiremediklerini biliyoruz. Ayrıca 31 Mart 2019 seçimlerinde, belediye başkanlığını, meclis üyesi çoğunluğunu CHP’nin öncülük ettiği "Millet İttifakı"nın kazanmasını hazmedemediklerini, hala kaostan beslenmeye çalıştıklarını esefle şahit olmaktayız. Şunu Cumhuriyet Halk Partisi kimliğimizle ifade ediyoruz; demokrasiyi sizlere rağmen işleteceğiz. İşletmeye devam edeceğiz.

SERDAR AKSOY UMUT OLMUŞTUR
Sonuç olarak; Cumhuriyet Halk Partisi, siyasi kimliği, duruşu, geçmişi ve değerleri gereği bu kadar basit ve ucuz siyasi polemiklere sapmayacak ilkeli bir partidir. Partili Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy seçildiğinden beri siyasi kimliğini bir tarafa bırakarak tüm Menemen halkına eşit hizmet sunmayı ilke edindiğinden kuşkumuz yoktur. Pandemi sürecinde de görüldüğü gibi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları oldukları her yerde millete umut olmuşlardır. Menemen Belediye Başkanı bu umudu yaratanların içindedir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak tüm seçilmişleriyle, hem olayı hem de olayın ardından yaratılan siyasi saldırganlığı, haksız siyasi algıyı kabul etmiyoruz.”