Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ  Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Partililer kongrenin yapılacağı İsmet İnönü Mahallesi Aşk Olsun Düğün Salonu’nda erkem saatlerde toplanmaya başladı. Menemen İlçe Kongresinin başlamasına dakikalar kala flaş bir gelişme yaşandı. Adaylardan Metin Yaşatürk, Erdoğan Çınar lehine kongreden çekildi. Ali Sakallı ise seçimin çarşaf liste olması halinde seçime katılacağını açıkladı. Kongrenin Ömer Güney ve Erdoğan Çınar arasında geçmesi bekleniyor. 

Menemen İlçe Kongresine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Bedri Serter, CHP Menemen önceki ilçe Başkanı Turan Erdoğan katıldı.

ADAYLAR KONGRE SALONUNA GELMEYE BAŞLADI

CHP Menemen İlçe Örgütü'nü kongreye götürmek üzüre İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen Ömer Güney, kongre salonuna eşi Elvan Güney ile birlikte geldi. Saat 11:00'de kongre salonuna giriş yapan Güney, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yeterli üye sayının toplanmasının ardından kongrenin açılışı, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile yapıldı. Divan Başkanlığına oybirliğiyle CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter seçildi. 

Serter, yaptığı konuşmada 2 aday olduğunu

Yeterli imza sayısını toplayabilen adaylar seçime girebilecek. Kongrede 348 delege oy kullanacak. Heyecanlı bekleyiş sürüyor.  

“KAZANAN CHP OLACAK” 

Adaylar, 6 Ağustos Cuma günü CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelerek, “Beraberlik” mesajı vermiş, “Kim kazanırsa kazansın, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak, kazanan arkadaşımızın arkasında duracağız, Menemen’e Kubilay’ın bayrağını tekrar dikeceğiz” açıklamasında bulunmuşlardı.