Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Erdoğan Turan’ın görevden alınmasının ardından, İl Başkanlığınca göreve atanan Ömer Güney, 8 Ağustos Pazar günü 2 adayın yarıştığı kongreyi kazanmıştı. Atandığı günden bu yana hep “Seçilerek” gelen bir başkan olmak istediğini vurgulayan Güney, seçildiği günden itibaren yaptığı çalışmaları anlatarak, “Bizi seçen delegelerimizin hepsine teşekkür ziyaretleri yaptım. Sadece bizi seçtikleri için değil, kongre sürecine katkıda bulundukları için. Menemen’de yapmış olduğumuz kongre güzel bir mesaj da verdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin zor şartlarda nasıl bir araya gelip, nasıl çalıştığını tüm kamuoyuna göstermiş olduk. Bunun da başlangıç noktası bizim kongremiz oldu. Birlik ve beraberlik içinde yaşanan bir kongre oldu. Bu kongreden sonra tüm delegelerimizi ziyaret ettik, kendilerine bu güzel kongre süreciyle ilgili teşekkürlerimizi ilettik. Şimdi kalan yerden devam edeceğiz. Muhtar ziyaretlerimiz vardı, onlara devam edeceğiz. Sivil Toplum Örgütlerini, dernekleri ziyaret edeceğiz. Geçen hafta İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel ve 6 milletvekilimizle birlikte Menemen’de saha ziyaretleri yaptık. Bunu sürekli hale getireceğiz. Bizler örgütümüzle birlikte sahada olmayı tercih ediyoruz” açıklamasında bulundu.  

“NEDEN İKTİDAR OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ ANLATACAĞIZ” 

CHP Genel Merkezi’nin seçim stratejileri kapsamında “ev ziyaretlerine” önem verildiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Güney, “Biz atanmış olduğumuz dönemde 100’e yakın ev ziyareti yaptık. Tabi biz bunları sosyal medyadan duyurmuyoruz. Evlerin mahremiyetini de göz önüne alarak, bunu duyurmadan, görsele dökmeden yapıyoruz. Tabi ki devam edeceğiz ev ziyaretlerine. Kadın kollarımız bizimle birlikte çalışan, yürüyen çok güzel bir yapı haline geldi. Gençlik kollarımız da öyle. Bir bütün halinde Menemen’de daha çok sokakta, alanda olacağız. Herkese ulaşacağız. Bize oy veren  vermeyen tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız. Onların sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm önerilerimizi sunacağız, anlatacağız. ‘Neden Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmalı” sorusunun altını örgütümüzle birlikte dolduracağız” diye konuştu.  

“HALK, CEZAYI KİME KESECEĞİNİ BİLİYOR” 

Menemen’de belediyenin AK Parti’ye geçmesinden dolayı, sokakta CHP’ye yönelik herhangi bir tepkiyle karşılaşmadıklarını aktaran Güney, “Menemen’de ve Menemen Belediyesi’nde yaşanan süreç hiç kimsenin tasvip edeceği bir olay değil. Ancak, biz sandıkta da sokakta da hala iktidarız. Bizim belediye başkanlığı sürecini nasıl kaybettiğimiz tüm kamuoyunun gözü önünde yaşandı. Dolayısıyla halk, her şeyi çok iyi biliyor ve cezayı kime keseceğini de çok iyi biliyor. Menemen’de halkta, kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin olumsuz bir algısı yok, Halk Cumhuriyet Halk Partisi’ni biliyor, tanıyor. O yüzden bizim hiçbir şekilde sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.  

“AYDIN PEHLİVAN’I BAŞARILI BULMUYORUM” 

Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak görevden el çektirilen Serdar Aksoy’un ardından, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Aydın Pehlivan’a yönelik eleştirilerde bulunan Güney, “Aydın Pehlivan, belediye başkanvekili olarak orada. Ben, seçilerek gelmek gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü seçilmek gerekiyor, oraya hazır olmak gerekiyor, orayı hayal etmek gerekiyor. Belediye Başkanı adayı olarak oraya gelmiş olsa daha farklı düşüncelerle gelir, daha farklı işler yapar. Dolayısıyla süreci tamamlamak üzere orada bulunacak. Kendisini hiç başarılı bulmuyorum” açıklamasında bulundu.  

“AKSOY, PARTİMİZİN ÜYESİ DEĞİL” 

İlçe Başkanı Ömer Güney, Menemen Belediyesi önceki başkanı Serdar Aksoy’un, İçişleri Bakanlığı’na göreve iade talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, “Bu hukuka mal olmuş bir konu. Hukukun vereceği karara herkesin saygı duyması gerekiyor. Hukukun alanındaki bir konu ile ilgili konuşmak istemiyorum. Serdar Aksoy şu an bizim partimizin üyesi değil, bizim partimizin üyesi olmadığı için değerlendirmede bulunmak doğru olmaz” dedi.