GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de 250’ye yakın partili belediye başkan aday adayı oldu. Bayraklı ve Narlıdere Belediye Belediye Başkanları Büyükşehir’e talip olurken, CHP’li mevcut başkanlardan Seferihisar, Karaburun, Bergama, Tire, Balçova belediye başkanları herhangi bir başvuruda bulunmadı.

GENEL MERKEZE RAPOR SUNDU
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2014’te AK Parti ve MHP’ye kaybedilen Ödemiş, Selçuk, Kemalpaşa, Kınık, Torbalı, Aliağa, Menderes, Kiraz’la ilgili genel merkeze detaylı bir rapor sundu. Raporda; karşılaştırmalı seçim sonuçları, rakiplerle farklar, örgütlerin beklentileri, hangi aday belirleme yönteminin daha iyi sonuç vereceğine yönelik bilgiler-değerlendirmeler yer aldığı öğrenildi. Yücel, ayrıca Bergama, Tire ve Bayındır’la ilgili özel bir çalışma yaptı.

İSİM ÖNERMEDİM!
Gündeme Bakış’a konuşan İl Başkanı Yücel, “Hazırlanan raporda bir isim önerisi yok. 8 ilçede seçimleri kaybetmiştik. Diğer 3 ilçede ise oy oranlarımız birbirine çok yakın. Bu ilçelerde adaylarımızın erken açıklanmasını istiyoruz. Bunun için de aday belirleme yönteminin açıklanması gerekiyor. Raporda oy oranlarını değerlendirdim. 2014’teki tablonun yaşanmaması için alınması gereken önlemlerden bahsettim.

Burada önemli olan 2014’te yaşanan iletişim kazasını yaşamamak. Genel merkez, il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarıyla sürekli iletişim kanallarını açık tutmalıyız. Burada önemli olan bir diğer husus ise aday adayları arasında küskünlük yaratmamak” dedi.  

İSİM KONUŞMAK İÇİN ERKEN
Diğer ilçeler için isim konuşmak için erken olduğunu vurgulayan Yücel, “Kiraz ve Kınık’ta yanlış bilmiyorsam birer adayımız var. Eğer oradaki aday adaylarımıza seçimi kazanma şansımız varsa isimleri açıklarız. Ya da başka değerlendirmeler yapılır. Bunlar önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde ele alınacak” diye konuştu.