CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel; partisinin Kiraz, Ödemiş, Kemalpaşa, Aliağa, Kınık, Menderes, Torbalı ve Selçuk ilçe başkanları ile tek tek görüştü. 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde, partinin buralarda başarı elde etmesi için neler yapılması gerektiği konuları üzerinde duran CHP'li ilçe başkanları, çeşitli önerilerde bulundu.

İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran seçimlerinde de bu ilçelerde çıkan sonuçları masaya yatırdıklarını, diğer partilere oy kaymasının olup olmadığını incelendiklerini açıkladı. Yerel seçimlerde başarılı olmak için yapılması gerekenler üzerinde durduklarını ifade eden Başkan Yücel, "İlçe başkanları ile 8 ilçeyi kazanmanın yol ve yöntemlerini konuştuk. Aday adayı olarak kimlerin isimleri geçiyor, onların bilgilerini aldık. Aday belirleme noktasında hangi yöntemin daha faydalı olacağını, verimli olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduk" dedi. Birçok ilçe başkanının, 8 ilçenin adaylarının erkenden açıklanması yönünde ortak görüşünün bulunduğunu da söyleyen Yücel, tüm bunlarla ilgili bir raporla Ankara'ya gideceğini belirtti.

YÜCEL, ANKARA YOLCUSU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşeceğini belirten Deniz Yücel, "Yaptığım görüşmelerde bazı ilçelerde ön seçim beklentisinin olduğunu gördüm. Bazı ilçelerde ise anket yönteminin uygulanmasının daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesi için faydalı olacağı belirtildi. Yine sivil toplum örgütleri, muhtarlardan fikir alınması yönünde görüşler var. Bir ön seçim değil de eğilim yoklaması şeklinde örgütün görüşünün alınması tarzında öneriler oldu. Bunların hepsini masaya yatıracağız" diye konuştu.

Yücel, 8 ilçe için hazırlanan raporun yanı sıra 24 Haziran seçimleri sonuçlarına ilişkin ilçe başkanları ve milletvekillerinden aldığı raporları da, il örgütü ile birlikte görüştükten sonra, tek bir rapor haline getirerek genel merkeze sunacak.