CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yücel mesajında Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan tüm hain saldırı girişimlerini yine Türk halkının engellediğinin altını çizerek, "15 Temmuz hain darbe girişimi de dahil olmak üzere, cumhuriyetimize ve milletimize karşı yapılan tüm bu hain saldırıların başarıya ulaşamamasının en büyük sebebi yine cumhuriyet ve ona büyük bir inançla bağlı olan milletimizin ta kendisidir" dedi.

Yücel, mesajında şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti, ulu önder M.K.Atatürk ve bu vatan uğruna şehit düşen yol arkadaşları tarafından kurulduktan sonra, birçok kez Türkiye’yi demokrasi, cumhuriyet ve medeniyet yolundan çıkartmak isteyen dahili ve harici düşmanların saldırılarına uğramıştır.‬

‪En başta ifade etmek gerekir ki, 15 Temmuz hain darbe girişimi de dahil olmak üzere, cumhuriyetimize ve milletimize karşı yapılan tüm bu hain saldırıların başarıya ulaşamamasının en büyük sebebi yine cumhuriyet ve ona büyük bir inançla bağlı olan milletimizin ta kendisidir.‬

‪Kastı, cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve milletimiz olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında, bu hain kalkışmayı engellemek için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır”.
Mustafa Kemal ATATÜRK