Mesajında, “Çocukların sokaklarda dolaşıp şeker toplamadığı, kalabalık bayram sofralarının kurulamadığı bir bayramın burukluğu yaşansa da, sağlıklı kalmanın mutluluğu ve sonraki bayramlarımıza dair umutlarımızla ramazan bayramımızı kutlayacağız” sözlerine yer veren Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü;
ÇOCUKLARIMIZ SOKAKLARDA ŞEKER TOPLAYAMAYACAK BELKİ AMA…
Mübarek ramazan ayının sonunda millet olarak bayram sevincimizi yaşayacağız. Elbette yaşanan salgının yol açtığı tahribatlar ve bu salgında kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın kaybının yarattığı burukluk içimizde sıcaklığını korurken, yaşanan kötü günleri ramazan bayramı mutluluğu ve huzuruyla bir nebze de olsa unutmaya çalışacağız. Ramazan ayı hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Türk halkı kendine yakışanı yapmış ve bu bayramda paylaşmanın, dayanışmanın ve sabrın en büyük örneklerini göstermiştir. İzmir’de Büyükşehir Belediyemizin başlattığı tüm yardım ve destek kampanyalarına İzmir halkı sahip çıkmış, kentimizde hiç kimse ramazan ayında da kendini sahipsiz hissetmemiştir. Aslında bayram tam da bu yardımlaşma ve birlikte gizlidir. Elbette çocukların sokaklarda dolaşıp şeker toplamadığı, kalabalık bayram sofralarının kurulamadığı bir bayramın özlemini yaşamıyor değiliz. Ancak bunlara rağmen sağlıklı kalmanın mutluluğu ve sonraki bayramlarımıza dair umutlarımızla ramazan bayramımızı yine ruhuna uygun bir biçimde kutlayacağız. Yaşanan tüm zor günlerin,  birlik ve dayanışma ile İzmir ve Türkiye’de bir an önce atlatılması en büyük temennimizdir. Bu yolda hem yerel yönetimlerimizle, hem de CHP olarak halkımızın sağlığı ve refahı için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz.
HALKIMIZ PROVOKASYONLARIN BAYRAM COŞKUSUNU ENGELLEMESİNE İZİN VERMEDİ
Ramazan bayramına yaklaşırken birilerinin önce İzmir’i sonrada Türkiye’yi karıştırmak için camiler üzerinden hain bir sadırı yaptığını hatırlatan CHP İzmir il başkanı Yücel “ Camilerimizi kullanarak, halkımızın en hassas duygularına saldıracak kadar gözü dönmüş birileri, bizlere ramazan bayramını zehretmek için nafile bir provokasyon içine girdi. Ancak bu hain plan İzmir halkının dirayetli duruşu ve bu provokasyonla kurulmak istenen tuzağın milletimiz tarafından fark edilmesiyle duvara toslamıştır. Hiçbir provokasyon büyük fedakarlıklar yaparak, zorlukların üstesinden birlikte gelerek kavuştuğumuz ramazan bayramı coşkumuzu engelleyemeyecektir. Bu bayram aslında birlikte verdiğimiz mücadelenin, bizi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara karşı zaferimizin de bayramıdır. Bu zafer İzmirli vatandaşlarımıza ve tüm halkımıza aittir. Başta bu bayramda sokaklarda koşup oynamayacak çocuklarımız ve bayram ziyaretlerini kabul edemeyecek tüm büyüklerimiz olmak üzere, İzmirli hemşerilerimin ve tüm halkımızın ramazan bayramını kutluyorum. Salgında hayatını kaybeden yakınları bulunan vatandaşlarımızın acısını bir kez daha paylaşıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.