GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kurultay tartışmaları daha da alevlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada, “Partide ne olacağına ne biteceğine partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma üç konuda talimat verdim. Hep beraber çalışacaklar. Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye geleceklerin ortak hedefleri, ortak özlemleri olmak zorundadır. Bizim hedefimiz bu.

Bireysel çıkar peşinde koşup da “milletvekili olmadım, ben şimdi eleştireceğim” Bu koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur” dedi.



VEKİLLERDEN DESTEK
CHP İzmir Milletvekilleri yaşanan tartışmayı Gündeme Bakış’a değerlendirdi. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Genel başkanımız onun üzerin bir şey söylemeyiz. Ne dediyse onu takip ediyoruz. Liderimizin çizdiği yoldan gideceğiz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise “Genel başkanımız İYİ Parti hamlesini herkes açıklardı. Muharrem İnce’yi aday gösterdi herkes alkışladı. Bir araya gelemeyecek partileri bir araya getirdiğinde herkes açıkladı. Kampanyaya destek verdi, zemini hazırladı. Genel başkanın yaptığı yanlış nedir? Yanlış yapmadı. 24 saat geçmeden kurultay tartışması olmaması lazım. İnce’nin ‘genel başkan adayı olmayacağım’ ifadesi var. Bu saatten sonra daha sakin olmalıyız. Duyguları kenara bırakmalıyız. Bu parti, ülke hepimizin. Partinin daha büyümesi için ortak aklı harekete geçirmemiz gerekiyor. Bunu kamuoyu önünde değil kucaklayarak herkesin hakkını vererek yapmalıyız. Partide bir genel başkan sorunu yoktur”

ADAY GÖSTERİLMEYENLERİN İSTEDİĞİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bir çalışma yaptım. 146 milletvekilinden 73’ü eskiden milletvekiliydi. 50 tane isme yer verilmemiş. Seçilemeyen 50 vekil var. Listede yer alamadıklarından (hepsi değil ) sitemle, isyanla ‘genel başkan değişmeli’ diyor. Kurultay tartışmaların kurulları var. Kurultay üyeleri, PM üyeleri var. Ortada bir başarısızlık varsa o da AKP’nin. Yüzde 49.5 olan oyu yüzde 42.5’e düştü. İYİ Parti’yi meclise soktuk. En önemlisi AKP çoğunluğunu kaybetti. Ben tartışmaları erken buluyorum. Genel merkez bazı tedbirler alabilir. Kadrolarda değişikliğe gidilebilir. İnce etkili bir çalışma yaptı. Ama İnce milletvekili değil. ‘Kılıçdaroğlu gitsin İnce gelsin’ deniyor. Murat Karayalçın döneminde parti genel başkanı olduğunda sıkıntıları ben biliyorum. Karayalçın milletvekili olmadığı için grup toplantısı yapamıyordu. İnce partinin başına geçse 9 ay sonra yerel seçimler var. Bu süreçte sahaya inip çalışmak mı daha iyi yoksa 2-3 ay kurultay tartışmalarıyla geçirmek mi?”