Serter, TBMM’nin ilk oturum gününde İzmir’in su problemini gündeme taşıdı. Serter, TBMM’de yaptığı konuşmada, TBMM’nin kapalı olduğu dönemde bizzat gidip gezdiği İzmir’in 23 ilçesinin ortak sorunu olan “su” sorununu gündeme taşıdı.

Serter, TBMM konuşmasında, yaz dönemi boyunca gezdiği tüm ilçelerde, başta Küçük Menderes bölgesinde yüksek sesle dile getirilen ilk ve en elzem konunun su olduğunu söyledi ve “İzmir ne diyor biliyor musunuz? Su krizi kapıda diyor” dedi.

Serter, Menemen’de, Emiralem Ovası’nda, halkla, muhtarlarla, oda temsilcileriyle ve çiftçilerle birlikte bir basın açıklaması yaptığını hatırlatarak “ Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa, Foça, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Kemalpaşa sesleniyor, hükümetin de yapmaya söz verdiği barajları istiyorlar, göletleri istiyorlar, İzmir’in ihtiyacı olan ve hak ettiği suyun başka illere yönlendirilmemesini istiyor” dedi.

Serter, Emiralem’de yaptığı basın açıklamasından söz ederken, ovaya ulaşan suyun kirliliği ve kokusu konusunda özellikle uyarı yaptı ve “TBMM’de dile getirdiğim gibi, İzmir su istiyor ama sadece su istemiyor, su arıtma sistemlerinin yaygınlaştırılmasını, tarımsal sulama konusunda acil çözüm önerileri istiyor” dedi. Serter, İzmir’in yeni su kaynaklarına ihtiyacı olduğunun da altını çizdi ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye sesleniyorum: “Tarım alanlarımız bitmesin istiyoruz, çocuklarımız sağlıklı tarım ürünleri yesin istiyoruz, çocuklarımız, geleceğimiz daha fazla zehirlenmesin, temiz su kaynakları için su şart, acil bir su reformu şart!”