İzmir’de Manifaturacılar Çarşısı’na (bugünkü Mimar Kemalettin) asılan bayrak,Serter ailesi tarafından yaptırılan ve günümüzde müze olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde sergileniyor.
 

Böylesine değerli ve anlamlı eylemi gerçekleştiren büyük amcası Tevfik Fikret Serter’in soyundan geliyor olmanın son derece gurur verdiğini ifade eden Bedri Serter, “İzmir’in Yunan İşgali’nden kurtuluş günü olan 9 Eylül 1922’de Tevfik Fikret Serter bugün Mimar Kemalettin adıyla bildiğimiz İzmir Manifaturacılar Çarşısı’nda kentteki ilk Türk bayrağını asan isim...Böylesi bir aileden geliyor olmak,bu eylemin önemini ve manevi değerini hisseden bir İzmirli olarak bana büyük gurur veriyor. Bu bayrak ailemizin kurduğu ve bugün müze olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde mükemmel bir sergi alanında sergileniyor. Bizde mutluluk ve gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin temeli olan CHP’de, İzmir milletvekili adayı olmak bana bu aileden yetişen bir fert olarak mutluluk ve gurur veriyor” dedi.



Bayrağın hikayesi de milli mücadelenin kendisi gibi, ilmek ilmek


Türk askerleri 9 Eylül 1922 sabahında İzmir’e girdiklerinde Manifaturacılar Çarşısı’na (Mimar Kemalettin Caddesi) asılan bayrağın hikayesi de ilginç.Ödemişli Tevfik Serter’in 9 Eylül 1922 günü İzmir’e astığı elde dikilme 92 yıllık Türk Bayrağı 2x4m ölçülerinde. Bayrak  8 Eylül 1922’de gözyaşları içinde dikilmiş. O dönem İzmir’i işgal eden Yunanlar, ‘bayrak yapılabilir’ kaygısıyla kırmızı kumaş taşımayı yasaklamış. Aksekili Hacı Hüseyin(Serter) Bey, geceleri evine gizlice kırmızı kumaşlar taşımış. 8 Eylül gecesi Hüseyin Bey’in eşi Emine Hanım, 16 yaşındaki oğlu Tevfik Fikret’in de yardımıyla elleriyle altı parçalı kırmızı renkli kumaşı birbirine ekler. Sonra da göz yaşları içerisinde kaputtan kestiği hilal ile yıldızı kırmızı kumaşın üzerine yine elleriyle diker. Bayrak 9 Eylül sabahı Manifaturacılar Caddesinde Türk süvarilerini selamlarken dalgalanır.