İlk olarak 4 ay önce şehit olan Uzm. Çvş. Ali Akdoğan’ın İzmir Bayraklı Osmangazi Mahallesi’ndeki baba ocağına giden CHP Milletvekili Sertel, baba Zeki Akdoğan, anne Fatma Akdoğan ve şehidin kardeşi Gökhan Akdoğan’a sabır dileklerini iletti. Acısı çok taze ve büyük olan anne Fatma Akdoğan gözyaşlarını tutamadı. Tek beklentilerinin yalnız bırakılmamak olduğunu belirten ve Sertel’e teşekkürlerini ileten Fatma Akdoğan, “Bayram’da eve gelmeyi planlıyordu. Mertebesi çok yüksek, yeri çok güzel ama acımız da çok büyük. 3 ay 25 gün oldu. Her günüm hastanelerde geçiyor” dedi.



BURUK BAYRAM
Daha sonra 2009 yılında Hakkari Şemdinli’de yaralandıktan sonra GATA’da şehit düşen Uzman Çavuş Fazlı Kalaycı’nın eşi Birgül Kalaycı ve iki oğlunun yaşadığı eve geçen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ailenin buruk bayram sevincine ortak oldu. Şehit eşi Birgül Kalaycı, oğulları Berkay ve İsmet, ziyaretinden dolayı Sertel’e teşekkür etti.

Bayram ve özel günlerde şehit ailelerini ziyaret etmeye gayret ettiğini ifade eden Atila Sertel, şehit ailelerinin yalnızca cenaze törenlerinde değil her zaman yanlarında olunması gerektiğini vurguladı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Meclis’te şehitlerle ilgili yaptığı konuşmayı da dinleyen aileler duygusal anlar yaşadı.